Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Спорт

"Лъвиците" доминират в Златната лига

Владимир Николов

28. Май 2018 , брой: 100   201   0Женският ни национален отбор по волейбол се заформи като доминатор в Златната лига. След първите три кръга момичетата на Иван Петков са с пълен актив от 9 т. В зала "Христо Ботев" "лъвиците" обърнаха и Азербайджан с 3:1 (- 17, 17, 14, 21), като срещата беше директна битка за първото място. Пред 1000 зрители най-резултатна бе Гергана Димитрова с 21 т., а Силвана Чаушева заби още 19 т. Капитанката Христина Русева завърши с 13 т., от които 8 на блок. За азерките Елисавета Самадова и Катерина Жидкова реализираха по 14 т. В IV кръг България гостува именно на Азербайджан, а срещата е в сряда в Баку.
"Важно бе, че свършихме работата в домакинските мачове и стъпка по стъпка да следваме целите. Дойде противник, който се е подготвил за мача и до голяма степен ни затрудни, но това са нормални неща. Другите 50% от работата са по-важни", обяви Петков.
"Отиваме да играем в Азербайджан и ще бъде тежко, защото това ще бъде последният им шанс. Може би на 50% си гарантирахме първото място. Според мен сме много млад отбор и ни трябва спокойствие и приспособяване на младите в такива ситуации, които Азербайджан създадоха в първия гейм", заяви Русева.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"