Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

Левски ЛУКойл на победа от титлата

"Сините" надиграха Балкан в Ботевград

Владимир Николов

29. Май 2018 , брой: 101   95   0Левски ЛУКойл е само на победа от титлата в баскетболното първенство. В третия финален плейоф с Балкан "сините" се наложиха категорично със 71:60 (24:15, 16:13, 20:18, 11:14) като гости и поведоха в серията с 2:1 успеха. В нея се играе до 3 победи в 5 мача, а четвъртият е днес отново в Ботевград. Това обаче бе първият двубой, в който играчите на Тити Папазов имаха надмощие и не допуснаха нито за момент да бъдат задминати в резултата. Столичани дръпнаха с 9 т. след първата четвърт, а после умело контролираха разликата, без да допускат домакините да правят сериозни серии. На почивката гостите водеха с 12 т. и това се оказа ключово за успеха.
Пред 2500 души в "Арена Ботевград" най-резултатен стана Станимир Маринов, който реализира 25 т. срещу бившия си отбор. Той реализира 5/11 от тройката и добави 7 борби, 2 асистенции и 2 отнети топки. Черногорецът Неманя Милошевич имаше силно включване от пейката и добави 17 т., а американецът Кийт Клантън овладя 12 борби. За Балкан Джордан Калахан се отличи с 18 т. и 5 асистенции, ДиВон Уошингтън прибави 14, а Игор Кесар 12.
"Бяхме по-добри и нашата добра игра в защита се оказа решаваща. Благодаря на публиката в Ботевград, която през целия мач подкрепяше отбора си и не потърси някакъв реваншизъм за това, което се случи в София. Атмосферата беше невероятна. За самите играчи фанатичната подкрепа от сърце за домакините създаде много по-приятна атмосфера да се играе, отколкото при тишина. От гледна точка на баскетбола – това, което е очевидно и всички са забелязали, е нашата игра в защита. Това са вече 120 минути, от които 115 сме по-добри от тях. Убеден съм, че никой няма да отрече, че бяхме добри", обяви Папазов.
"Жалко за всички, които създадоха отлична атмосфера. Сега победи по-добрият отбор. Победиха ни със своето чисто баскетболно качество. Повече тичаха от нас, нещо, което рядко се случва на Балкан. Взехме грешни решения и много пъти сбъркахме при търсене на бърз пас. Определено Маринов и Милошевич натежаха и показаха какво могат в решителните моменти. Всички видяха каква е обстановката в Ботевград, въпреки че ни наричат селяни", обяви сръбският треньор на Балкан Небойша Видич.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"