Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

3 млн. лева за живот

Аида Паникян

30. Май 2018 , брой: 102   677   0Държавата не намира едни 3 млн. лв. повече от година и половина за трансплантацията на 16 души. Може да е несравнимо, но тази наша държава не намери две години и 2 млн. лв. за 3-месечните заплати на две областни болници, но някак си ги даде, за да си спаси изборите в двата областни града.
Иначе в началото на годината правителството даде 10 млн. на МВР, за да не протестират полицаите. Пак в началото на годината отпусна допълнителни 49 млн. за европредседателството, от страх от протести даде 15 млн. на БАН и пр., и пр. Да не броим парите, които се дават през година за правене на нова Национална здравна карта. Пари за всичко и за всички има, но не и за болните. Година и половина държавата нехае, че връщат пациенти от чужди клиники, защото тя не си плаща борчовете. Трима починаха заради нехайството й. И безочливо лъже, че всичко е наред. Днес във властта са хора, които са имали възможност и в края на 2016 - началото на 2017 г. да предотвратят сегашната криза. Но какво е протестът на 16 души? На колко изборни бюлетини се равняват те?
Работата е там, че вместо да лекува младите си болни хора, които утре ще работят и пълнят хазната, т.нар. ни държава си пести паричките от здраве, за да си подсигури следващите избори.   

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"