19 Април 2024петък19:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русия показва нов безшумен снайпер

/ брой: 103

автор:Дума

visibility 1599

Нова руска безшумна снайперска винтовка калибър 12,7-мм, разработена от Конструкторското бюро по приборостроене "Шипунов" на базата на винтовката МЦ-116М ще бъде показана в края на август, по време на изложението "Армия-2018", което се провежда край Москва. Освен това ще бъдат представени още няколко модификации на МЦ-116М, калибър 7,62 на 51 мм, 7,62 на 67 мм и 8,6 на 70 мм, съобщи ЦАМТО. Освен това ще бъдат показани и варианти с дозвукови патрони, калибър  7,62 мм и с патрони калибър 12,7 мм. Всички модификации са направени на база ложата на МЦ-116М, използват унифициран ударноспусков механизъм, но имат различни стволове.
Безшумният вариант на МЦ-116М в големокалибрения си вариант е предназначена за използване от специалните подразделения, основно в градски условия. Такава винтовка може скрито да поразява противник, екипиран с бронежилетка от висок клас на защита. Големият калибър и голямата тежест се компенсират от малката скорост на куршума и по-слабата енергетика, но съхранявайки същевременно поразяващото действие.
Базовата магазинна снайперска винтовка МЦ-116М използва стандартен руски патрон 7,62 на 54 мм и е предназначена за провеждането на полицейски и антитерористични операции. Има ефективна стрелба на 700-800. МЦ-116М се произвежда в малки количества и е на въоръжение в руското Министерство на отбраната и други силови ведомства. Тя бе забелязана и по бойните полета на сирийската гражданска война, включително използвана от женски снайперистки подразделения.




Снайперска винтовка МЦ-116М във вариант без заглушител
Снимка http://sniper-weapon.ru

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ