28 Март 2024четвъртък13:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Идиокрация

/ брой: 103

автор:Георги Христов

visibility 2247

Тази седмица за пореден път еврочиновник, за който никой не е гласувал, си позволи да дава акъл на гражданите на съюза. И ако ние сме горе-долу свикнали вече на такива неща и не се впечатляваме особено, този път обект на поученията станаха италианците. Еврокомисарят по бюджета на ЕС Гюнтер Йотингер заяви в интервю за "Дойче веле", че пазарите щели да ги научат да не гласуват за популисти.
Нормално беше лидерът на партията "Лига" Матео Салвини да му поиска оставката. Защото какво значи, че пазарът щял да научи някой да гласува за "правилните" хора? За пореден път брюкселските бюрократи показват, че демокрацията за тях е ценност само когато им изнася. Ха е посмял някой да кривне от правата линия, ха ще му се размаха пръст, ще завалят обиди, ще има санкции, наказателни процедури и т. н. С две думи - или ще слушате, или бой.
И после същите се сърдят, че имало антиевропейски настроения. Сърдят се, че хората гласуват за популисти и че дори искат да напуснат ЕС или еврозоната. Ами нормално е да искат. Т. нар. "европейски проект" звучи много добре на хартия, обаче на практика се получава нещо много различно. Уж трябваше да ни донесе свобода и просперитет, но не получихме нито едното, нито другото. Италианците са поредните, които го установяват.
В този смисъл президентът на ЕС Доналд Туск направи добре, като скастри Йотингер, че хора като него трябва да служат на гражданите, а не да ги поучават. А още по-малко пък да им говорят като на идиоти. Защото тогава не хората, а разни йотингеровци изглеждат като идиоти. По-притеснителното обаче е, че това нефелно поведение не е от днес и вероятно няма и да свърши скоро. Решението е видно и от Космоса - или в Брюксел трябва да почнат да си вършат работата, за която са там, или накрая няма да имат работа. И няма да е виновен нито Путин, нито Орбан, нито Салвини.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 174

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 194

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ