23 Април 2024вторник20:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сцена

200 билета с подарък тениска за "Театър пред театъра"

За всички деца, които днес заведат родителите си на касите на НТ "Иван Вазов", пропуските ще бъдат на половин цена

/ брой: 104

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 758

С много изненади за почитателите на театъра започва летният месец юни в Народния театър "Иван Вазов". И най-вече за тези, които са планирали да изживеят незабравими вечери с второто издание на "Театър пред театъра". Само днес, 1 юни, първите 200 души, които купят билет от касите на театъра на цена 30 лева за спектакли от програмата на "Театър пред театъра", ще получат и подарък за спомен - брандирана тениска, информира Катя Попчева, ръководител маркетинг и комуникации на НТ.
В празничния 1 юни за всяко дете до 16 години, което доведе родителите си да купят билети за спектаклите, пропускът ще бъде на половин цена. Промоцията важи само за билети, купени от касите на Народния театър. Цените за всички представления са по 10, 15, 20, 25 и 30 лв.
В Деня на детето НТ "Иван Вазов" се включва с много изненади в Детския панаир, който се организира в градинката пред театъра от фондация "Easyart България" в партньорство със Столичната община. Една от атракциите на щанда на театъра е макетът на дъсчения театър "Основа", на чието място днес се издига една от най-красивите барокови сгради в София. Посетителите могат да видят как е изглеждала сцената, зрителските места, вътрешната част и фасадата на театъра преди повече от 100 години.
Специално за събитието млади актьори в театъра, които хората познават от сцената и телевизионния екран, ще представят музикално шоу, облечени в атрактивни барокови костюми. Стелиан Радев, Павел Иванов, Гергана Змийчарова, Ева Данаилова и Джулия Бочева ще пеят и свирят на сцената от 14.30 ч., като ще изпълнят музика от спектакъла, с който театърът ще открие сезона през есента - "Един безумен ден" по Бомарше. Режисьор е Михаил Петров, а постановката е по прочутата пиеса "Един безумен ден - Сватбата на Фигаро". Разбира се, ще има автографи и снимки с актьорите. Теодор Елмазов също ще се включи в празника в образа на атрактивен глашатай, който ще кани всички на събитието "Театър пред театъра".
Програмата на "Театър пред театъра" включва девет спектакъла на откритата сцена и трибуни, които ще се издигнат в пространството пред красивата барокова сграда. Откриването е на 30 юни с концерта "България - земя благословена", на 1 и 2 юли е "Калигула" със субтитри на английски език, на 3 юли гостува Театър "София" с "Госпожа Министершата", на 4 и 5 юли е "Животът е прекрасен", на 6 юли - "Сако от велур", на 7 юли - "Швейк" и на 8 юли - спектакълът хепънинг "Опит за летене". Вече работи и първата мобилна каса на EasyPay и НТ "Иван Вазов", откъдето могат да се купят билети за спектаклите. Касата се намира до хотел "Плиска" и е отворена всеки ден от 15.30 до 21.30 ч.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ