04 Май 2024събота23:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Знание

Психологически портрет по драсканици в тетрадка направиха ученици

Интернет съкровища и учители роботи представиха децата в пилотния ученически IT-турнир "Техносвят" на СОК "Камчия"

/ брой: 106

автор:Дума

visibility 93

Бъдещето оживя в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия", където през уикенда се състоя пилотното издание на междуучилищния турнир по информационни технологии "Техносвят" - за ученици от V до XII клас. В състезанието се включиха 50 ученици от пет училища в страната, техен домакин бе Частното средно училище "Юрий Гагарин", което само през тази година завоюва множество национални награди и отличия в областта на високите технологии.
Първо място в категорията "Софтуерни приложения" зае деветокласникът от Средното училище "Св. Седмочисленици" в Търговище - Йоскан Мехмедов, за виртуалната си операционна система "Аурелия". Системата "Аурелия" може да бъде надграждана, но e възможно в бъдеще именно тя да конкурира Windows, коментира публиката. Проектът "Пиратско проключение" - мултимедиен клип, разработен от творческото обединение "Светилник" на ученици от IX клас на Средното училище "Димитър Талев" в Добрич показа как децата могат да направят познавателна игра в училище. Първо място в категория "Мултимедиини презентации" бе присъдено на проекта "Драсканици" на Александра Александрова и Нихал Сюлейманова от IX клас на СУ "Св. Седмочисленици", които показаха как се прави психологически портрет по записките в тетрадките. Три първи места спечелиха възпитаници на Частното средно училище "Юрий Гагарин" - сред най-впечатляващите проекти бе уеб сайтът, разработен от седмокласника Мартин Вълков, който впечатли журито с цялостния подход към творчеството на великия руски поет Александър Пушкин.
 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1339

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1312

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1183

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1359

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1562

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1309

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1301

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1513

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1324

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1449

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ