25 Април 2024четвъртък19:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Товарете бронза в бурета

/ брой: 107

автор:Георги Георгиев

visibility 1681

Няма как, като гледа човек какво се случва с "Бронзовата къща", да не се сети за: "Товарете портокалите в бурета" - емблематичната телеграма, която великият комбинатор от "Златният телец" Остап Бендер изпраща, за да покаже на милионера Корейко, че е сериозен човек.
След като вече една година се пропагандира, включително в Столичния общински съвет, от посолството на Австрия, от Софийската градска художествена галерия, от медии колко уникално добра за София и България е конструкцията на скулптора от Виена Пламен Деянофф, днес сме изправени пред изумително фиаско, което старателно се неглижира.
От понеделник творецът Деянофф прибира материалите за произведението си, но не в бурета все пак, а в камиони и го откарва "на друго място". Дори обещава да се върне, като бъде готов. От общината препращат журналистите към автора, който имал пълния ангажимент по изграждането, според ресорния зам.-кмет Тодор Чобанов. Класическо измиване на ръце и отмятане на отговорността от СОС, който гласува да бъде монтирана инсталацията. Утре Деянофф ще си отиде във Виена, а нашите хубосници тука пак ни лук яли, ни лук мирисали, ама потрошиха поне 60 000 лв.
В същото време художникът Петко Дурмана публикува в ютуб видео от 28 март т.г. от обсъждане на "Бронзовата къща" във виенската галерия Кунстхале, където Пламен Деянофф без стеснение разказва как политици в София му обяснили, че за да бъде постоянна неговата творба в София, трябва да бъде обявена за временна, защото иначе трябвало да има конкурс, т.е. подучавали са го как да се избегне конкурсът. Деянофф казва пред виенчани: "Така успяваха да заобиколят реда, че това е нещо временно, че не е за постоянно." Така излиза, че цялата работа, както се и подозираше, е зачената в лъжа, измама и грях, а резилът, в който бе забъркан и президентът на Австрия, накрая се оказва направо закономерен.
Впрочем, ако "Бронзовата къща" бъде обявена за постоянен обект, Деянофф и СОС ще имат време да си я строят до Второ пришествие.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ