20 Април 2024събота01:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Джендъри ни се натрисат през комина

/ брой: 108

автор:Велиана Христова

visibility 2240

Имаше един лаф: ти го гониш през вратата, то влиза през прозореца; сваляш го от прозореца, то се вмъква през комина. Като не можаха да пробутат Истанбулската конвенция на всички държави в ЕС и парламентите на много страни не искат да я ратифицират, шефовете на Евросъюза се хванаха за нова врътка. "Социалният пол" и защитата на гейове и лесбийки, включително на правото им на брак и осиновяване на деца, които искаха да ни натрапят чрез конвенцията, предизвикаха скандали в много страни и заради отпора на обществата и на всички видове вероизповедания много от парламентите не дават "зелена светлина" на документа, дори когато правителствата са го подписали, както е и в случая с България например. Сега обаче узаконяването на двуполовите бракове се вмъква през комина.
Румънец и тъмнокож американец още преди 6 години повели съдебна битка техният брак да бъде официално признат в Румъния, където регистрирането на гей семейства е забранено. И на ти тебе - завчера бе съобщено, че Европейският съд в Люксембург е постановил, че еднополовите бракове имат същите права за пребиваване в страни от ЕС, както и двуполовите семейства. Нещо повече, казва съдът - страните членки на ЕС са длъжни да признаят брака и да дадат жителство и на двамата хомосексуални съпрузи, дори ако единият от тях не е жител на Евросъюза. Но наглостта отива и още по-нататък: ако националните законодателства не разрешават еднополовите бракове, страните трябва да променят законите и конституциите си! С една дума - държави като България, Румъния, Латвия, Литва, Словакия, Полша, които не разрешават еднополови бракове, оттук нататък са длъжни да ги разрешат. Щото забраната им била дискриминационна. То си е направо призив: отивайте в някоя "цивилизована" държава, женете се там и елате да си живеете в България! Нито традициите, нито битът, нито ситуацията в отделните държави имат някакво значение. Ами че това си е направо преписано от Истанбулската конвенция - там си беше казано направо, че изброените "дреболии" не може да служат за оправдание при неспазването на правата на еднополовите. Едно са пропуснали в Люксембург - да си назначат една група "ГРЕВИО" да налага тежки санкции на "непослушните" държави. 
Хайде сега да си спомним нашумелия случай от миналата година, когато две лесбийки, сключили брак във Великобритания, дадоха на съд Столичната община, понеже Фандъкова отказа да признае еднополовия им брак, неразрешен от българската конституция и Семейния кодекс. Естествено, адвокат на двете лесбийки стана жена от една НПО, защитаваща гейове, лесбийки, транссексуални и пр. И макар съдът в Люксембург да не казва директно "разрешете еднополовите бракове", а отнася решението си уж към признаването на гражданство, всъщност става дума за едно и също. И понеже законодателствата на различните държави в ЕС са твърде различни, оттук нататък настъпва един правен хаос на континента - рай за адвокатите и ад за институциите.
Все повече политици, партии и държави на континента протестират срещу идеите на евробюрократите и техните органи да отнемат правото на страните на национална идентичност, национална политика и национална независимост. В Брюксел се правят, че не виждат това, но ако продължава така, в крайна сметка това ще изяде главата на Евросъюза като формирование. Но в случая става дума за нещо по-опасно - насаждана "от главата", пропагандата на хомосексуализма и лесбийството започва да дава плодове. Ако доскоро тези явления бяха по-скоро мутация в поведението и биологията на отделни хора, днес те вече се наричат "ЛГТБ" и се натрапват като нормалност срещу "остарелия" традиционализъм. Процесът постепенно оказва своето влияние върху обществото и най-вече върху новите поколения. Спомнете си абитуриентския ден в столичната математическа гимназия, когато момчетата излязоха в двора, дегизирани като мадами. Подражанието на гейове и лесбийки става мода. А докъде води това, ни каза английският в. "Дейли мейл" преди няколко дни. В британско училище било забранено момчетата да носят летни къси панталони, трябвало да облекат "джендер неутрални поли". С тези облекла трябвало "да се чувстват по-добре". Родителите се вдигнали на протести. Е, "когато джендър идеолозите заемат отговорни позиции, никой да не се чуди, че резултатът е такъв", пишат често западните вестници.    

      
 
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ