26 Април 2024петък03:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Отклонения

/ брой: 108

автор:Павлета Давидова

visibility 1376

Главният секретар на МВР обяви вчера, че международно издирван престъпник се бил "отклонил от затвора". Пет минути по-късно същият този Младен Маринов обяви, че лицето е "напуснало" мястото за лишаване от свобода. Цялата държава, дори и децата, отлично знаят, че Владимир Пелов избяга от затвора. Направи го въоръжен, посред бял ден, в центъра на столицата. За най-първата професионална фигура в МВР обаче екшън сценката е просто "отклонение". Сякаш престъпникът е бил на разходка и просто е свил в грешната пряка. Едва ли не по невнимание... Май в нечий главен мозък има някакво отклонение и видимо неосъзнаване на реалностите и служебните отговорности!
 Май и самото МВР се е отклонило от основните си функции. Защото все повече хора се чувстват застрашени и изоставени. От месеци в Ботевград се оплакват, че полицаите са малко. Депутати сигнализират министъра, той се оправдава, че прави всичко по силите си, а несигурността расте  ли, расте. И не, Ботевград не е изолиран случай! Не една и две са къщите, в които самотен възрастен изтръпва при най-малкия шум в двора. Защото знае, че няма кого да извика за помощ, а ако тя дойде - ще е много късно.
Цветан Цветанов се впусна да хвали МВР, което едва ли не си е свършило работата. Да, ама не. Намериха Пелов, само защото беглецът реши да разчиства сметки и да стреля по бивше аверче. То пък се оказа достатъчно бързо да му "свети маслото". Иначе МВР още щеше да "получава информация и проверява сигнали", а рецидивистът щеше да си пие ракийка някъде на спокойствие. Някаква прокурорка пък се изцепи, че разследващите нямало как да знаят как точно изглежда и променил ли се е издирваният. После се чудим защо един куп престъпници с години са обявени за национално, международно и какво ли не издирване. Една брада и качулка, и убийците ставали неузнаваеми, така се оказа.
Главният секретар на МВР пък се оплаква, че получавал ненадеждна информация. Всичко било проверено и изчистено обаче. Премиерът реши да е контра - бил им се скарал, че се дънят. 4-5 пъти се измъквал беглецът.
Отклонение е в която и да е държава хората да се "шегуват", че една чистачка е по-страшна от надзирател. Освен това излиза, че един престъпник е по-ефективен от разследващ полицай. Медиите пък за пореден път се оказаха по-информирани от редица държавни органи.
Май цялата система на МВР се е отклонила "лекичко" и е кривнала по нанадолнището. Очевадно е, че са необходими мерки по стабилизирането, както и връщането й в правия път. Само с констатации, че пари, хора и техника няма, престъпността няма да изчезне! Въпросът е ще се намери ли достатъчно воля, кадърност и упорство това да стане. С това управление обаче няма как.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ