Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Пегас

Сцена

Операта "Аида" с три великолепни състава

Дума

8. Юни 2018 , брой: 109   270   0
Снимка


След аплодисментите на публиката в Болшой театър Софийската опера предлага на своята публика вече в София истинско музикално пиршество с три състава в една от най-обичаните опери на маестро Джузепе Верди "Аида" на 8, 9 и 10 юни.
Диригент и на трите спектакъла е гост-диригентът Джордано Белинкампи. В първия на 8 юни в ролята на Аида гостува Цветелина Василева, сопраното, което, ако искаме да чуем, трябва да попътуваме към големите световни сцени. В ролята на Рамфис е Гиорги Киров, също гост.
Във втория спектакъл на 9 юни в образа на Аида е Радостина Николаева, която бе избрана за премиерата на постановката през 2013 г., неин партньор в ролята на Радамес е Мартин Илиев. Двама артисти, които също гостуват на чужди сцени, а у нас помним внушението им от Вагнер на софийска сцена и от много други спектакли. 
На третия на 10 юни в ролята на Радамес гостува Камен Чанев, тенорът, който изгря на родна сцена в незабравимата постановка на маестро Карталов на операта "Севилският бръснар". Петър Бучков, Гергана Русекова Баясгалан Дашням и други познати артисти ще завършат този маратон с обичаната Вердиева опера.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"