16 Април 2024вторник18:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ел Маестро: С ЦСКА взаимно рискуваме

Гриша Ганчев е мечтател като мен, ще науча български до януари, закани се сърбинът

/ брой: 109

автор:Мони Георгиев

visibility 1371

Нестор Ел Маестро официално бе представен като старши треньор на ЦСКА-Сф. Договорът на 35-годишния сърбин е за 2 сезона, като в щаба му влизат неговият брат Никон Ел Маестро, кондиционните специалисти Томас Нойберт и Кирил Динчев, както и треньорът на вратарите Ивайло Петров-Пифа. "Щастлив съм и горд да бъда треньор на ЦСКА София. Един гигантски клуб в тази част на света, от който са излезли страхотни легенди. Работил съм като старши треньор само една година, нов съм още в тази професия, но футболът не ми е непознат. Бил съм в много отбори, но клуб като ЦСКА е голямо предизвикателство за мен. Имах няколко срещи с Гриша Ганчев и неговия син. Впечатлението ми е, че Ганчев е един мечтател. Със сигурност това е риск както за мен, така и за клуба. Не мисля, че ще е трудно до януари да науча български", започна младият специалист. Той е трупал стаж в Англия, Испания, Австрия и Германия, но никога не е бил професионален футболист. "Моят стил на игра е печелившият. Лудогорец е шампион 7 пъти поред, което не е случайно. Ще ни бъде трудно да се борим за титлата, но ще направим всичко по силите си. Важно е Фернандо Каранга да остане, както още 3-4 от ключовите играчи", заяви Ел Маестро. Роденият в Белград с името Нестор Йевтич специалист обясни и обвиненията, че сензационната титла на Словакия, която извоюва със Спартак Търнава миналия сезон, е била купена. "От септември до май нашият тим водеше в класирането. 5 кръга преди края водехме 13 т. на Слован Братислава, за какво ми е да купувам мач с Ружомберок, като спокойно мога да стана шампион без мръсни номера? Проговорилият наставник на Ружомберок Норберт Хрънчар е чудесно момче, но много слаб треньор, гонят го отвсякъде. Тези копи-пейст информации идват от Братислава, тъй като шефът на Слован Иван Кмотрик е най-големият медиен магнат в Словакия. Титлата ни може би беше най-голямата сензация в Европа. Все едно Верея, който завърши 6-и в България, да стане през предстоящия сезон шампион. Какви биха били тогава оправданията за ЦСКА, Лудогорец и Левски?", запита Ел Маестро.
Спортният директор на "червените" Пламен Марков пък не се притеснява от смяната на Христо Янев с чужденец, при това още по-млад. "Всеки започва отнякъде. Когато човек има качества, получава възможност. Дори именити треньори с огромен опит са се проваляли - примерът с Фабио Капело в Китай. Опитът не дава гаранция. Ако трябваше да назначим българина с най-голям стаж, щяхме да вземем Димитър Пенев", заяви бившият национален селекционер.

Петима си тръгват от "Армията"
Симеон Петров

ЦСКА-Сф се разделя с Хеан Карлос Бланко, Роланд Алберг, Раул Лое, Андре Монтейро-Укра и Александър Барт. Засега сигурни нови са 24-годишният холандски защитник Стивън Перейра и 27-годишният хърватски вратар Данте Стипица, към когото интерес имаше и Левски. Спряга се и името на любимеца на Сектор "Г" Жуниор Мораеш. В същото време ЦСКА-Сф откупи правата на бразилеца Енрике Рафаел. Миналия сезоп той игра под наем от Атлетико Минейро, а след добрите си изяви с червения екип си заслужи постоянен договор.
На "Армията" втори шанс да се докажат ще имат преотстъпените през миналия сезон Ангел Лясков, Тонислав Йорданов и Иван Турицов (Литекс) и Пламен Гълъбов и Никола Колев (Етър). Именно с "виолетовите" ще е първият спаринг на "червените", насрочен за 18 юни - последния ден от лагера в Тетевен, който започва в неделя. Сетне от 21 юни до 3 юли "армейците" традиционно ще се готвят в Австрия, където ще имат контроли с Нагасаки (23 юни), руския Уфа (27 юни), Шахтьор Донецк (30 юни) и датския Брьонби (2 юли).
 

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ