22 Май 2024сряда05:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кучета превземат Южния парк в София

Популярни лица от шоубизнеса и тази година ще бъдат сред гостите на събитието заедно със своите любимци

/ брой: 109

автор:Дума

visibility 408

Малки и големи кучета ще превземат столичния Южен парк в неделя, 10 юни, от 11 до 18 ч., в пространството зад музея "Земята и хората", на централната поляна, срещу детската площадка. Сред поканените ВИП гости на "Sofia Puppy Parade" са поп звездата Михаела Филева и нейният йоркширски териер Айра, поетите Августин Господинов и Константин Трендафилов, "Мис България 2017" Галина Михайлова, Алисия, Тони Стораро, както и тийн сензацията Ева. Известните личности и техните опашати любимци ще имат възможност да дефилират в шоуто заедно с други горди собственици на четириноги питомци, както и да наблюдават или да спечелят награда в конкурсите.
Сред най-атрактивните състезания ще са за най-красиво и най-талантливо куче, като участниците в тях ще бъдат разделени в две категории - на възраст под 12 месеца и над 1 година. Предвидени са и много призове и подаръци, а целта на организаторите е да има много забавление не само за домашните любимци и стопаните им, но и за всички зрители.
На кучешкото шоу ще може да бъдат осиновени и симпатични бездомни кученца от приюта в с. Горни Богров (Animal Rescue Sofia), а всички желаещи ще оставят дарение. По време на събитието ще се даде пример за адекватна грижа за домашните любимци. Ще има и специален кът за игра на децата, както и място за храна на малки кученца.
За участие в парада четириногите питомци трябва да бъдат ваксинирани поне с 3 ваксини, да са на възраст над 3 месеца и да са водени на каишка. На място със специалисти ще се обсъждат много теми: кои действия на притежателите на домашен любимец допринасят за хармоничното им интегриране в обществото: събиране на биологичните отпадъци в плик, третиране на кученцето като част от семейството, изграждане на затворени общински паркове, предназначени единствено и само за четириноги, контрол, обучение, кастриране, редовно обезпаразитяване и ваксиниране.
Всички желаещи са поканени да участват или да наблюдават интересните надпревари. За целта може да се запишат предварително или на място на страницата на парада.
На последното издание на проявата присъстваха около 1500 души и 300 кучета, превръщайки го в най-посетеното социално събитие за домашни любимци в историята на България.

Видео презентации:
https://vimeo.com/225544937
https://vimeo.com/199727157
http://puppyparade.eu/

Еврото може да се отложи и след 2025 г.

автор:Дума

visibility 535

/ брой: 93

Курортите на път да останат без персонал

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 93

Обмислят ББР да дава безлихвени кредити на чиновници

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 93

Президентът на Иран загина в катастрофа

автор:Дума

visibility 514

/ брой: 93

20 на сто от учениците в Хърватия залагат

автор:Дума

visibility 489

/ брой: 93

Мадрид отзова посланика си в Буенос Айрес

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 93

Накратко

автор:Дума

visibility 486

/ брой: 93

Само обещания

автор:Деси Велева

visibility 539

/ брой: 93

Олимпийско лицемерие

автор:Нешка Робева

visibility 521

/ брой: 93

Коалиция на приятелството

автор:Лозан Такев

visibility 555

/ брой: 93

Всеки глас за малки леви партии е загубен

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 93

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ