Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Общество

Най-после дръпнахме!

Лозан Такев

12. Юни 2018 , брой: 111   177   0В последно време все пазим "опашката" в европейските класации. Последни сме по доходи на населението, по щастие, по борба с престъпността, по разкриваемостта на престъпления, по равнището на здравеопазването и образованието, по здравословно хранене, по раждаемостта, по чистота на въздуха и мерките срещу природните бедствия. Вятърът на промените продължава да отнася покриви, да събаря стени и комини, да наводнява мазетата ни, дворовете и градините. Последни сме по сигурността на язовирите, а май и не знаем още колко са и кои са техните собственици.
Сега, както се казва по лаф на ОЛАФ (Европейската служба за разкриване на измамите), сме дръпнали значително напред за последните пет години. Заедно с Румъния и Унгария сме в челната тройка по измами с еврофондовете и ще се наложи вероятно да се връщат немалко пари.
Не може да се отрече. Да сложим ръка на сърцето и да си признаем, че и по нашите географски ширини най-после дръпнахме напред. Под вещото управление на премиера сме трети в третия му мандат.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"