29 Март 2024петък00:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Долу "Многая лета!"

/ брой: 111

автор:Велиана Христова

visibility 3536

Министър Каракачанов, като оправи хала на армията, се зае с "най-смислената реформа", както рече един присъдружен на властта вестник - хората вече няма да коленичат, когато отдават почит на националните герои, загинали за България. На 3 март, 19 февруари, 2 юни ще коленичат военните в строя, а гражданите само ще навеждат глава в минутата мълчание. От военните церемонии отпада и маршът "Коль славен...", който се изпълнява от гвардейски оркестър, вместо него - барабанен марш, предвиждат промени в устава за войсковата служба. И защо? Ами, защото при навеждането възрастните изпадали в неудобни пози (като в храстите - както ни казва просташки споменатата газета), а "Коль славен..." бил руски имперски химн.
"О, свещена простота!", казал Ян Хус, виждайки бедна жена, която пъха съчка в кладата, на която го изгарят. Откъде да знаят Каракачанов & Ко, че "Коль славен наш Господь в Сионе" (корифеите на рИформата поне да бяха научили правилното название) е знаменита песен на руския композитор на църковна хорова музика Дмитрий Бортнянски (ХVIII в.) и става неофициален химн на Русия, но по-късно -  и задължителен химн на воинските церемонии в Германия, който се изпълнява преди националния химн.
Колкото до патологичната ненавист към Русия, обзела някои министри, в желание да им помогна им подсказвам да премахнат колкото може по-скоро хибридното оръжие на Путин - църковното песнопение "Многая лета", написано впрочем от същия Бортнянски и изпълнявано у нас от всички - от грамадния български бас Борис Христов до гуляйджиите на всеки рожден ден. Вън сталинските номера на Москва!         
Това ли му е проблемът на Каракачанов на фона на състоянието - кадрово, финансово и всякакво, до което са доведени въоръжените ни сили?! Както е тръгнало, утре ще измислят, че е архаично и демоде да спираме на място и да заставаме прави на 2 юни в 12 часа, когато зазвучат сирените в цялата страна. Като се разхождат уж да берат акъл по целия свят с нашите пари, поне да видят как в Полша например хората коленичат - ама истински, на церемониите в памет на националните си герои. А тук случайни проходимци в днешната ни история натрапиха в учебниците на децата, че националните ни герои "не са се ползвали с добро име" като Левски и Ботев, или пък са били "терористи" като Вапцаров. Сега ще премахнат и знаците за почит към загиналите за България, с които от памтивека българинът КОЛЕНИЧИ пред подвига им.
Е, махнете всичко свято и вървете да навеждате глави пред "началниците" из Европата и отвъд. Това го можете.              

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ