25 Април 2024четвъртък20:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хем боли, хем - сърби

/ брой: 112

автор:Аида Паникян

visibility 251

За пореден път Бащицата показа, че не знае какво точно иска, но го иска веднага. В понеделник вечер прие оставката на Бисер Петков, а 18 часа по-късно, от чужбина, му нареди да се връща на работа. Добра имитация на поведението на монарх самодържец: "Оставям го министъра да продължава да работи." Дотук изненади няма. Засега остава в мъгла отговорът на въпроса чии интереси е настъпил Петков. Или чии интереси настъпват родителите на деца с увреждания. Дали пък министърът не си остана самотник в това правителство, което не го подкрепи и в това ведомство, което май не го прие? Или просто исканата в понеделник оставка е трябвало да бъде завръзката по сценарий, който вече е бил разиграван от премиера: щом протестирате, напускам властта. После се купуват едни гласове оттук-оттам и хоп - пак във властта с "Ами аз си тръгнах, ама народът ме иска, ето избра ме!"
Само че този път залог на Бойко-Борисовите шашарми този път са деца с увреждания и техните семейства. Долен и гнусен трик за циментиране във властта. Но на кого ли му пука?
Премиерът си повтаря, че дал 80 млн. лв. повече тази година за социални услуги. Но не знае защо те не стигат. Така, както не знае защо прехвалените 407 млн. лв. в повече за здравеопазването не стигат. И когато се предлага едно разумно преразпределение, то не се приема, защото... очевидно ще бъдат накърнени нечии финансови интереси. Във всеки случай те не са на децата с увреждания.
Иначе цивилизоваността на едно управление не е в това да дава повече пари за здраве, социална политика и образование, а да създаде условия хората да се разболяват по-малко, а ако се разболеят, да получат адекватна помощ, а хората в неравностойно положение да живеят в условия, които ги карат да се чувстват пълноценни членове на обществото. А не да бъдат карани да смятат, че са навлеци, на които държавата подхвърля с досада милостиня и чака час по-скоро да се отърве от тях.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ