Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Новини

Симеонов намекна за оставка заради спора с Ангелкова

Дума

13. Юни 2018   292   0Вицепремиерът Валери Симеонов е готов за оставка заради конфликта с министъра на туризма Николина Ангелкова. Това стана ясно от думите му след днешното заседание на Комисията по икономика и туризъм в НС. На него бе разгледан законопроектът на Симеонов, свързан с шума в туристическите курорти. Текстът бе приет от комисията, но въпреки това министерството на туризма подготвя нормативни документи, с които да "пробие" закона и в крайна сметка санкциите за шума да отпаднат за националните курорти.
Симеонов коментира пред журналисти, че Ангелкова го саботира и намекна, че до октовмри, когато ще се обсъждат нейните идеи в защита на курортите, може и да не е на този пост.
Искрите между двамата министри не са отскоро. Още миналото лято, когато Валери Симеонов направи първите си зрелищни проверки по морските курорти, Ангелкова го разкритикува. Преди седмица пък вицепремиерът от НФСБ обвини министъра на туризма, че подготвя за продан 20 дка от плаж в "Слънчев бряг". Тя пък нарече действията на Симеонов "панаири".
След заседанието на икономическа комисия днес вицепремиерът обясни пред журналисти, че ако "саботажът продължава" той не виждал смисъл да прави каквото и да било.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"