Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Новини

БСП подкрепи промените в закона за шума с условие

Дума

13. Юни 2018   332   0Подкрепяме промените в закона за шума, но искаме да удовлетворим исканията и на хората, които са инвестирали в шумоизолация. Това заяви на заседанието на икономическата комисия в НС депутатът от БСП Христо Проданов. Левицата е съгласна и със засиленото участие на МВР в проверките по морските ни курорти.
Основният проблем за нас е между два отрасъла в туристическия бизнес – тези с ресторантите и дискотеките и тези с хотелите, уточни Проданов. Безспорно при прилагане на закона ще претърпят някои финансови загуби ресторантьорите и собствениците на дискотеки. В същото време сега загуби търпят хотелиерите за това, че туристите са подали оплаквания за шума. Ние от БСП подкрепяме измененията, като се надяваме да удовлетворим малко исканията и на хората, които са инвестирали в шумоизолация, каза още Проданов и посочи, че БСП ще направи предложение през летните месеци, когато денят е голям и хората са настроени за почивка и разходки, пълната забрана за шум да бъде от 00.00 ч. до 08.00 ч., а не както се предлага в законопроекта – от 23.00 до 08.00 ч.
Ние смятаме за разумно и ще направим това предложение. А относно това дали предложението ще бъде само за националните курорти или по принцип – смятаме, че не трябва да се правят изключения от един закон за каквото и да било, коментира Проданов.
От ГЕРБ са за завишени санкции, но искат да се дадат възможности и на бизнеса да работи. Валери Симеонов е склонен на компромис. Часът да остане 23.00, както е в 90% от европейските държави. Можело да се даде опция на общинските съвети възможността с един час да удължат или намалят часа за шума.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"