Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

На първа страница

Хорът на софийските момчета празнува 50 години с концерт

Дума

14. Юни 2018 , брой: 113   213   0
Снимка

Хорът на софийските момчета

"Viva la Musica!" е мотото на тържествения концерт по повод 50 години от създаването на Хора на софийските момчета - първия в България момчешки хор. 50 години поколения момчета отдават сърцето си на хоровото изкуство, защото обичат да пеят и искат да предадат своята любов на публиката. 50 години музиката живее в този хор, обновявана от младостта и ентусиазма на хористите, от таланта и посвещението на диригентите.
Юбилейният концерт е включен в програмата на Международния фестивал "Софийски музикални седмици" и ще се състои на 21 юни от 19 ч. в зала "България". Под диригентството на проф. д-р Адриана Благоева съставът ще изпълни нови творби и любими на хористите песни. В концертната програма ще участват и бивши възпитаници на Хора на софийските момчета, поели вече уверено по пътя на професионалния музикант.
В рамките на концерта ще бъде представен последният компактдиск на състава "Песни за нас", съвместна инициатива на БНР и Хора на софийските момчета. В него са включени записи на състава от фонда на БНР на песни, написани специално за него.

Проф. Адриана Благоева
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"