25 Април 2024четвъртък09:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Британия получи първите Ф-35Б

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 1159

Великобритания официално получи на въоръжение първите изтребители от пето поколение. На 7 юни четири Ф-35Б американско производство се приземиха на авиобазата "Мархъм", графство Норфолк. Изтребителите са излетели преди това от базата на американската морска пехота "Бофорт" в щата Южна Каролина и са прелетели Атлантическия океан.
До 2030 г. Министерството на отбраната на Великобритания има намерение да закупи 138 изтребителя Ф-35Б. Част от тях ще бъдат в състава на военноморския флот и ще се базират на борда на двата самолетоносача - "Куин Елизабет" и "Принс оф Уелс", а по-голямата част ще е във ВВС. Първите Ф-35Б пристигат на Острова с изпреварване на графика от два месеца, а през есента на тази година ще започнат и тренировките върху самолетоносачите.
По време на церемонията по посрещането на самолетите министърът на отбраната на страната Гавин Уилямсън заяви, цитиран от руски медии, че пристигането на тези изтребители показва, че "ние поддържаме нашата горда традиция за иновации и в същото време защитаваме Великобритания от най-сериозни заплахи". Думите му будят недоумение, защото Ф-35Б е почти изцяло продукт на американската компания "Локхийд Мартин", а британските "БАЕ Системс" и "Ролс-Ройс" играят само поддържаща роля при създаването на авангардния самолет.
Ф-35Б "Лайтнинг II" е една от трите модификации на изтребителя Ф-35. Той се отличава от другите по възможността за вертикално излитане и кацане, припомня warfiles.ru.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 648

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 819

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 589

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 745

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 638

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 747

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ