Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Октомври 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Кой Му се пречка

  465   0"Да ми се махне от главата", рече премиерът за финал на темата с майките на деца с увреждания, които протестират от години с обида не само заради парите, а заради липсата на уважение и грижа от държавата към децата им, които и без туй са наказани от съдбата. И покрай сагата "ела ми, дойди ми" с министър Бисер Петков премиерът заяви това, като че ли гонейки досадни мухи от себе си. А навремето разнищиха един министър, задето искаше да разтури "седенката" за проблемите на учителите. Ама той имаше нещо общо с БСП...
Властелинът на българите отдавна вече се е качил на главите ни заедно с мазниците около него, дето го величаят с повод и без повод. Градят легенди за неговите подвизи и великомъченичеството му сред лошия матриал, който си позволява да протестира даже под прозорците му и да разваля гледката пред новата му бронирана лимузина. Когато реши да дава, дава първо на онези, които са близко до него. Пари, разбира се (нашите), и сладки службици. Иначе раздава присъди на народа, праща го да сади картофи, да пасе овце, да изнемогва с робски заплати и условия на труд, да ражда и отглежда деца в невъобразима бедност. Управлява го по свой образ и подобие. С наглост, без страх от Бога, а уж бил вярващ, без боязън за бъдещето, в което си е опекъл работата до девето коляно.
Той е всичко днес, а бездарниците продължават да му коват рамка на светия. Светия, който е забравил най-важното: обичай ближния си! Този премиер носи не сърце, а буца лед. И ледът се топи само пред силните извън нашите граници, а той като спасител се явява ту тук, ту там, слага в ред нещата санким. А тук този добряк е готов да мине и през трупове. Красив, богат, умен.
Хай, да му се не види и навлеците! Не му се пречкайте из краката!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"