Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

Австриец става спортен директор на Левски

Дума

14. Юни 2018 , брой: 113   136   0Вили Рутенщайнер най-вероятно ще бъде назначен за нов спортен директор на Левски. Австриецът вече е бил на "Герена" и дори е изгледал плейофа между "сините" и Черно море (4:1) на 24 май.
В София 55-годишният специалист е водил преговори с ръководството, но пожелал и да се запознае отблизо с играта на отбора. Той e спортен директор на Австрийската футболна федерация от 2011 г. Силата му е в менажирането и в правенето на програми за развитие на футбола. Преговорите с него е водил лично собственикът Спас Русев. Той иска човек с доста опит за поста, останал вакантен от зимата след оставката на Асен Букарев.
Русев иска не само да назначи спортен директор, но и да промени цялостната концепция за развитието на клуба. Той иска промени не само на първия отбор, но и в школата. Основните задачи пред Рутенщайнер са да води нови футболисти и да поставя устойчиви основи при работата с подрастващите. Той е бил и временен селекционер на Австрия от септември до ноември 2011 г., и води Бундестима в евроквалификациите с Азербайджан и Казахстан, в които записва победа и равенство. Силата му обаче е в менажирането и в правенето на програми за развитие на играта.
Вчера той загатна, че ще поеме "сините". Името му е спрягано и за спортен директор на Израел. "Има модерна инфраструктура, модерен стадион, колкото на Рапид Виена", отговори загадъчно австриецът на въпрос къде ще продължи да работи.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"