29 Март 2024петък09:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 114

автор:Дума

visibility 367

"ТРИ ЦЕЛУВКИ" от Катрин Панкол издава "Колибри" в превод на Красимир Петров. Авторката отново ни среща със своите герои. Техните съдби се вият, преплитат се, белязани от заговори, предателства, измами, полуистини, семейни тайни, ала също от надежди, споделени чувства и малки, но тъй важни победи. Стела се съмнява в любовта на Адриан, който става все по-непроницаем. Елена готви своето отмъщение. Сянката на Рей Валенти още тегне над Сен Шалан. Свръхнадареният Младши разгръща способностите си. Ортанс е на път да осъществи мечтата си във висшата мода. Тук са Жозефин, Зое, Калипсо, Том и редом с тях нови персонажи, предопределени да изиграят своята роля в развръзката на тази пълна с живот сага.



"ПРИЧИНИТЕ ДА ОСТАНЕШ ЖИВ" от Мат Хейг издава "Locus" в превод на Антония Иванова. Твърдо вярващ, че най-старото клише е и най-вярното: има светлина в края на тунела, 43-годишният Хейг ни учи и насърчава да празнуваме малките радости и миговете на душевна хармония; напомня ни, че винаги има причини да останем живи. И дори повече - британецът дава много ясни практически съвети за излизане от задънена ситуация. Той описва стъпка по стъпка своя път от изпадането в депресия, когато е на 24 години, през опитите да намери изход, до щастливата развръзка. Стилът е свеж, назидателният тон отсъства, а посланията стигат до читателя с лекота и британски хумор.



"НЕ ТОЛКОВА КРАТКА ИСТОРИЯ НА САМОЛЕТА" от Захари Карабашлиев издава "Сиела" в ново, допълнено издание. Сборникът протяга ръка към онези търсачи на душевни приключения, за които пътят е история сам по себе си. В автобус, автомобил, самолет - героите на всеки текст са номади по душа, романтици, които търсят равновесието между цинизма на всекидневието и измамната красота на илюзиите. Писани в преходни състояния, в моменти на душевни преломи и опитващи се да локализират болката, да компенсират времето, разказите изграждат мост между тук и там, между преди и сега, между търсенията на домашен уют и свободата на непознатото.



"НЯМАМЕ НИКАКВА ПРЕДСТАВА" от Хорхе Чам и Даниел Уайтсън издава "Изток-Запад" в превод на Милена Боринова. Технологичният напредък и научните постижения ни оставят с впечатлението, че сме разбрали всичко за Вселената. Но дали това е вярно? Разбира се, че не. Чам и Уайтсън любезно ни канят в черната дупка на физиката, за да изследваме заедно какво не знаем, но и защо не го знаем. Ще се почувстваме малко объркани, че можем да обясним само 5% от Вселената и истински съкрушени, че тя не се върти около нас. Ще се изплашим, че сме заобиколени от 95% "тъмна материя" и "тъмна енергия", които тепърва ни предстои да изучаваме. Но не е ли това най-вълнуващото?

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 515

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 523

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ