28 Март 2024четвъртък21:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПАРДОН

Голдка – златното момиче

Евроатлантическа народна приказка

/ брой: 114

автор:Дума

visibility 625

Живяла в София мома, която носела звучното българско име Голдка. Тя била страхотно гадже и гражданите от мъжки пол получавали сърцебиене, като я зърнели облечена в леки дрехи на вестникарските страници. Обаче тази Голдка имала една гадна мащеха – пълна идиотка. От сутрин до вечер мрънкала, че “Как пък срам нямаш, ами се снимаш надупена по вестниците!” и “Ние какви срамливи бяхме едно време, ама по всичко шестици имахме и дори ходехме на оперета.” Бе, к’во да ви кажа – червена бабичка. Но, когато Голдка взела и се появила направо без гащи в една телевизионна реклама за сладолед, тази отвратителна мащеха не издържала, защото й станало много тежко, че ако тя се появи в някаква такава реклама, направо ще откаже от сладоледа хиляди хора. Изпекла тя една питка, извикала мъжа си и му казала:
- Геро, утре сутринта отвеждаш Голдка сред джунглата на пазарната икономика, търкулваш питката и я пращаш да я гони, а ти се прибираш вкъщи, но да не забравиш да платиш тока, щото тия изроди пак дигнаха глобата за свален бушон!
Станало му тежко на бащата на Голдка, но нямало как да не изпълни искането на жена си, щото знаел, че отметне ли се, то тя още същата вечер ще го изгони от леглото си под претекст, че й е пламнала мигрената... И останала сама Голдка сред тъмната гора на българския преход – няма и дума, дотолкова се уплашила, че чак ПеХато й нагоре скочило. Обаче да вземе и да се появи един принц, който доскоро бил депутат от ГЕРБ, но се бил прехвърлил в еврофондовете, понеже там далаверата била най-голяма. Огледал той Голдка, оценил богатата й душевност с мерки 90-60-90, а и тя доста мило му се усмихнала, както и се понавела с цел някои неща по-вълнуващо да се очертаят...
- Бебчо, а да се изчукаме! – с голяма конкретност й заговорил принцът, защото ГЕРБ бил за пълна прозрачност в отношенията с избирателите.
Двамата си прекарали дотолкова възвишено и приятно, че чалгадивата Супер Ганета, а иначе Ганка Тъпанска, възпяла преживяването им в проникновената си балада “Ти ме спука, бе, копеле”. Когато настъпило утрото, благодарният принц включил лаптопа си и казал на Голдка:
- Голдче, страхотни номера знаеш и тая нощ направо ме побърка. Ще полегна да поспя, а ти следи какви траншове се задават откъм Брюксел и като дойде траншът “Развитие на обслужването в селата от градски тип”, събуди ме.
Събудила го навреме Голдка, направил й принцът европроект за създаване на общобългарска верига магазини за връзки за обувки и й отпуснал 400 000 евро. Разбира се, никакви магазини Голдка не открила, а си накупила разни дреболии – мезонет, яхта... Дори щяла да се омъжи за принца, обаче станал огромен скандал. Лошият магьосник Юнкер спрял европарите до второ нареждане, принцът бил свален и Бойко го пратил да оправя Западните Балкани, а хиляди българи останали не само с пръст в уста, а и не можели да си върнат кредитите, дето взели от банките с цел да правят бизнес... Обаче к’во й пука на Голдка от цялата тази работа – лежала си тя на фотьойл в яхтата и си пилела ноктите, щото в приказките е така – тия с добрите телесни мерки и хубави партийни връзки винаги побеждават лошите, дето хем са грозни, хем пък и са решили да избачкат нещо на полза роду...  

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ