03 Май 2024петък08:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Софийската филхармония празнува 90-ия си сезон

Един от най-големите баси на нашето време - Паата Бурчуладзе, ще гостува на 21 септември

/ брой: 114

автор:Дума

visibility 588

Софийската филхармония ще отбележи своя 90-годишен юбилей с концерти. Световноизвестни диригенти и солисти ще музицират с националния  оркестър от септември 2018 до юни 2019 г. Сред тях са имена като видния грузински бас Паата Бурчуладзе, изумителните цигулари и виолисти Табеа Цимерман, Джошуа Бел, Вадим Репин, виртуозите на пианото, ветерана Паул Бадура Скода, Елена Башкирова, оперната прима Анджела Георгиу, диригентите, които работят с най-добрите оркестри в света, Антони Вит, Юка-Пека Сарасте, Алфред Ешве, Леиф Сегерстам, Шарл Дютоа, Ян Латам-Кьониг, Йорма Панула, Дарил Анг, Павел Балев и любимците на публиката Веско Пантелеев-Ешкенази, Йоанна Каменарска, Светлин Русев, Найден Тодоров, Георги Черкин, Людмил Ангелов, Аглика Генова и Любен Димитров, Борислава  Танева, Емил Табаков, Евгени Божанов, Марио Хосен, Мартин Пантелеев, Милена Моллова, Виктория Василенко, Лия Петрова и още много други.
Още на 21 септември ще имаме възможност да чуем един от най-именитите баси на нашето време Паата Бурчуладзе със сцени из "Борис Годунов". Седмица по-късно, на 27 септември, ще бъде и концертът, с който официално ще се открие юбилейният сезон. Солист ще бъде Вадим Репин, а диригент - маестро Найден Тодоров. На 14 октомври ще можем да се насладим на изумителния Паул Бадура-Скода, който продължава да радва публиката и в своето девето десетилетие. На 4 ноември сцената на зала "България" ще си разделят виртуозите Светлин Русев и Георги Черкин. На 11 ноември видният полски диригент Антони Вит ще изпълни полска програма. 22 ноември е денят на ексцентричния Йорма Панула, а на 30 ноември ще имаме възможност да се насладим на Юка-Пека Сарасте, който има намерение да направи майсторски клас и да работи с български студенти. На 14 декември Табеа Цимерман ще свири за първи път с филхармонията. На 3 февруари ще слушаме оркестъра под диригентството на Алфред Ешве. Ексцентричният Лейф Сегерстам ще го дирижира на 21 февруари догодина, а голямата звезда на оперния небосклон Анджела Георгиу пристига на 25 февруари. На 1 април, не на шега, Джошуа Бел ще свири под диригентската палка на Найден Тодоров, а на 6 юни маестро Павел Балев ще си партнира с младото дарование и ученичка на Юрий Башмет Рейджун Хю, научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на СФ.  
 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 715

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 696

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 703

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 848

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 734

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 829

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 699

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 765

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ