Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

ГЕРБ прехвърлят на Австрия топката за Бронзовата къща

Деси Велева

15. Юни 2018 , брой: 114   272   0Столичната община се опитва да прехвърли цялата отговорност за скандалната Бронзова къща върху Австрия и всячески избягва да поема бъдещи ангажименти за проекта. Представители на кметството и СОС по-често споменават австрийското посолство като виновно за все още нереализирания проект.
"Това е проект на австрийското посолство и от него поискахме ясен график за изпълнението на инсталацията", заяви вчера Малина Едрева, общински съветник от ГЕРБ и шеф на комисията по образование и култура към СОС. Авторът на проекта бил избран от австрийската страна, а графикът за изграждането на съоръжението също е изработен с австрийците. Те пък били оправдали забавянето с финансови затруднения, които вече са изчистени. На въпрос от какво естество са били финансовите проблеми, Едрева отговори: "Питайте ги тях". "Нямаме проблеми с автора, но са недопустими изказванията му в медиите, които хвърлят сянка върху процедурата. Попитайте автора какво му е дало основание да говори по този начин", каза още Едрева.
ДУМА припомня, че според новия график основите на къщата трябва да бъдат поставени до 18 юни, след това ще има нова среща в посолството и до 27 юни съоръжението трябва да е готово. Засега няма позиция на автора защо беше нужно да се изнася част от елементите на инсталацията с обяснението, че ще се сглобяват на друго място.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"