26 Април 2024петък14:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Печалбите на Столичната община намалели с 10 млн. лв. за година

"Чистота Искър" превъзлага дейности за над 6 млн. лв., заобикаляйки Закона за обществените поръчки, сигнализират от БСП

/ брой: 114

автор:Деси Велева

visibility 1218

Печалбата на Столичната община от търговските й дружества за миналата година е намаляла с 10 млн. лв. спрямо предходната, стана ясно вчера при приемането на финансовите им отчети от Столичния общински съвет. Това говори за липсата на устойчивост и не бива да си затваряме очите, когато има проблеми, призова Милка Христова от БСП по време на дебатите. Тя алармира, че и трите транспортни дружества на общината са на загуба и няма обяснение на какво се дължи тя.
Социалистите насочиха вниманието и върху управлението на дружеството "Чистота Искър", което не е на загуба за миналата година, но намалява печалбата си, въпреки че извършва една трета повече дейност в сравнение с 2016 г. Фирмата е превъзложила на външни оператори голяма част от дейността си и им е изплатила над 6 млн. лв., заяви Христова. Според отчета парите са отишли за превоз на земни маси. Дружеството на практика заобикаля Закона за обществените поръчки, коментира още общинската съветничка. Колегата й от БСП Борис Цветков определи това превъзлагане като източване на "Чистота Искър", която има техника, но въпреки това наема външни фирми. Той бе категоричен, че липсва ясно определена политика по отношение на дружеството. Милка Христова пък предложи да се мисли за създаване на общинско предприятие за поддържане на чистотата.
От БСП наблегнаха и на продължаващ проблем със съществуването на т. нар. "матрьошки" на общинското дружество "Софийски имоти". Негова собственост е друга фирма - "Лабело", която съществува само за да контролира дъщерното предприятие "Заводпроект". От своя страна "Заводпроект" дава под наем 29 апартамента, като за миналата година е спечелило от наеми едва 81 000 лв. Това означава, че средният месечен наем на всеки от тях е 250 лв., заяви Милка Христова. В същото време фирмата е направила 204 000 лв. разходи, от тях 80 000 са за персонал, и приключва годината със 118 000 лв. загуба. Защо всъщност съществува дружеството, питат социалистите.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ