Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

ГЕРБ събраха 20 000 лв. за рождения ден на Борисов

Ростислава Иванова

15. Юни 2018 , брой: 114   284   020 000 лв. са дарили на своя лидер Бойко Борисов депутатите от ГЕРБ за рождения му ден на 13 юни, който премиерът отбеляза с поклонение на Божи гроб. Министър-председателят обаче решил да даде по 10 000 лв. за новата църква в русенския град Бяла и за ремонт на джамията в разградското село Повайда. Това съобщи тържествено на специален брифинг в парламента вчера зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. По груби сметки на ДУМА това означава, че всеки гербаджия в НС е трябвало да се бръкне с по 200 лв. за рождения ден на началника. Самият Цветанов потвърди, че "горе-долу" това е размерът на вноската, платен от всеки депутат от групата.
"Трябва да имаме солидарност и съпричастност към българските общности в цялата страна, без значение на раса и религия. Много хора са изказвали мнението и са плашили, че ГЕРБ, като дойде на власт, ще руши джамии. Това не е така и сега го доказваме", изтъкна Цветанов.
На брифинга в кулоарите на НС бяха поканени и кметовете на Бяла и село Повайда Димитър Славов и Мехмед Хасан. Цветанов им даде думата, за да изкажат своите благодарности към Борисов и ГЕРБ. Хасан обясни, че от две години джамията се е нуждаела от ремонт, но никой не им обръщал внимание.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"