20 Април 2024събота12:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Иван Петков: Целим се и в купата в Перу

/ брой: 115

автор:Владимир Николов

visibility 177

"Първата цел, която си бяхме поставили, успяхме да я изпълним. Мисля, че и в полуфинала, и във финала бяхме доста категорични", обяви селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков при завръщането от Будапеща, където тимът му спечели Златната европейска лига. На финала нашите съкрушиха с 3:0 гейма (25:12, 27:25, 25:14) домакините от Унгария, които изненадващо надиграха фаворита Чехия в полуфинала.
 "Първата цел, която си бяхме поставили, успяхме да я изпълним. Всеки финал е емоционален мач, който по-скоро трябва да го спечелиш, отколкото да обръщаш внимание на красотата в играта. Определено ние изиграхме мача добре тактически. Първия гейм категорично го спечелихме. Когато по такъв начин си спечелил първия, вторият гейм е малко подвеждаш, но успяхме и там да го спечелим, с което затворихме и мача. Мисля, че и в полуфинала, и във финала бяхме доста категорични", сподели Петков. На "лъвиците" от 20 до 24 юни в Перу предстои турнир за Купата на претендентите на ФИВБ, победителят от който ще си осигури участие във Волейболната лига на нациите догодина. Там нашите са в група с отборите на Австралия и Пуерто Рико. 
"Важното тук е крайната цел - следващата година да играем в Лигата на нациите. Но спечелването на Голдън лигата наистина беше много важно от гледна точка на самочувствието на момичетата, че вървим по правилен път. Има доста млади момичета, които тепърва ще се изявяват, за първи път имат водеща роля в националния отбор и за мен този турнир е доста показателен докъде сме стигнали. Пътят е правилен и това, което работим, е в правилна посока. На този етап оценката, която давам на отбора, е позитивна. Тук е моментът да кажа едно голямо браво на момичетата. Но нещата тепърва предстоят. Отборът се изгражда, отборът трябва да върви нагоре. Това, което работим, започва да се вижда, но все още трябва време, в което наистина да изградим стила, който търсим. В Перу няма да бъде лесно. Не казвам, че съперниците са от високо ниво, но в нас се натрупа умора. В тесен период бяха мачовете ни. Трябваше да пътуваме през 3 дни, да играем. Предстои и дълго пътуване за Перу. Трябва да се възстановим. В самата подготовка за мачовете трябва да подходим разумно. Трудно е в момента да коментирам нивото на отборите, от утре ще започваме да ги разглеждаме детайлно. Чакаме да разберем и с кого стратираме. Надявам се да има добро стечение на обстоятелствата и да реализираме и тази цел“, завърши Иван Петков.
"Изключително щастлива съм, че се прибираме със златните медали и с купата, че устояхме и се преборихме за тях. Имахме спадове в някои мачове, но това е едно много голямо израстване за подмладения ни нов отбор, което за бъдеще е голям плюс. Във финала вторият гейм беше оспорван. Всичко беше заради наши грешки, които основно бяха от губене на концентрация, но важното е, че се окопитихме и свършихме мача, както трябва - 3:0", сподели капитанката Христина Русева.



Капитанката Христина Русева с купата от Златната лига на Европа при завръщането от Унгария
Снимка БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ