16 Април 2024вторник09:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Звезди на театъра" пак вдига завеса в Разлог

Пет пиеси ще се играят на фестивала от 24 до 28 юни

/ брой: 116

автор:Дума

visibility 68

Не е лесно организирането на фестивала "Звезди на театъра", защото, когато решихме датата да бъде 24 юни, се оказа, че е много трудно осъществяването му заради театралните турнета. Мисля, че сме приготвили чудесна програма с безкрайно много артисти. Сега фестивалът ще се проведе от 24 до 28 юни, каза в интервю за предаването "12+3" организаторката му актрисата Нона Йотова.
Фестивалът ще започне с театър "Бонини" и постановката "Нашата голяма френска сватба". На 25 юни ще се играе моноспектакълът на Захари Бахаров "Чамкория" по романа на Милен Русков. На 26 юни постановката "Много шум за нищо" ще представи Театър "Българска армия". На 27 юни с представлението "Зимата на нашето недоволство" от Джон Стайнбек ще играе Малък градски театър "Зад канала". На финала Драматичният театър "Иван Радоев" от Плевен ще играе "Рейс". Началото на представленията е от 20 ч., а на www.theater.bg се продават билети.
"Тази година няма нито едно компромисно представление, но решихме да е с повече хора. Те обичат, когато има фестивал, да дойде едно представление като "Много шум за нищо". Това е празник", каза Нона Йотова.
Актрисата издаде още, че работи по нов албум: "Оказа се, че през годините съм написала около 15 песни, които са издадени, по текстове на българските символисти. С моя издател Пламен Тотев сме решили да направим книга със стиховете на българските символисти и диск с около 25 песни. Песните, които предстои да запишем с аранжименти на Дани Милев, ще бъдат по Яворов - "Душата ми е стон", по Дебелянов искам да запиша "Помниш ли, помниш ли тихия двор", "Аз искам да те помня все така", на Христо Ясенов открих "Маргарита, Маргарита", имам песен, написана по предсмъртното стихотворение на Димитър Бояджиев. Много се надявам, говоря с кметовете на местата, където са родени тези хора, да направим съвместна работа и да може този продукт да се раздава и по училищата."



 

"Лас Вегас" край Равно поле се провали

автор:Дума

visibility 815

/ брой: 71

200 лв. разлика в офертите за новите 35 влака

автор:Дума

visibility 752

/ брой: 71

Еврото в България пак може да се отложи

автор:Дума

visibility 777

/ брой: 71

За пръв път Иран атакува пряко Израел

автор:Дума

visibility 808

/ брой: 71

Призоваваме за мир

автор:Дума

visibility 771

/ брой: 71

САЩ да стоят настрана, призова Техеран

автор:Дума

visibility 697

/ брой: 71

Вашингтон твърдо зад Тел Авив

автор:Дума

visibility 748

/ брой: 71

Заедно

автор:Юлия Кулинска

visibility 853

/ брой: 71

Що за демокрация?!

автор:

visibility 815

/ брой: 71

Обратен ефект

visibility 795

/ брой: 71

Избори и образование

visibility 791

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ