02 Май 2024четвъртък00:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Арестуваха шефа на "Ауди"

/ брой: 116

автор:Дума

visibility 285

Изпълнителният директор на германския автомобилен производител "Ауди" Руперт Щадлер е бил арестуван във връзка с разследването по аферата "Дизелгейт", съобщават германските медии.
Прокурори разследват "Ауди" за продажбата на дизелови коли в САЩ и Европа, съдържащи софтуер за измама на властите, контролиращи емисиите, изхвърляни от автомобилите.
Руперт Щадлер е бил задържан по обвинение в измама, уточниха от прокуратурата в Мюнхен. Германският автомобилен производител и компания майка на "Ауди" - "Фолксваген", потвърди за ареста. Щадлер беше разследван за злоупотреби в скандала за измамите с емисиите във "Фолксваген".
"Заповедта за арест се основава на укриването на доказателства", изтъкнаха от прокуратурата в Мюнхен. Щадлер отрича каквото и да е участие.
"Ауди" са обвинени, че са продали най-малко 210 хил. дизелови автомобила в САЩ и Европа, оборудвани с измамнически софтуер, започвайки от 2009 г. Луксозният автомобилен производител също така е разследван за твърдения за измама и незаконно рекламиране на продукта.
Прокуратурата в Мюнхен обяви на 13 юни, че изпълнителният директор на "Ауди" вече е част от разследването й и извърши обиск в дома му. Щадлер е част от "Фолксваген-Ауди" от 1994 г., а заема висшето мениджърско място в "Ауди" от 2007 г. насам, две години преди предполагаемите измами с емисиите.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ