Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Шамарът на Ципрас

Велиана Христова

19. Юни 2018 , брой: 116   900   0Правителството ни направо избяга от преговорите за името на държавата Македония, щото явно трябва на всяка цена да се пробута проектът на САЩ - всичките "Западни Балкани" в НАТО. Цената е, че северната част от географската област Македония се намира в България и не е на югозапад. Ама на нас не ни пука. Сега приказки до възбог, че вече сме си били опекли работата с договора за добросъседство - там сме защитили границите си от евентуални промени. А Ципрас, докато си разменяше вратовръзките със Заев като на сватба, пътьом заби звучен шамар на Борисов, като му показа как се защитава национален интерес. Друг въпрос е дали парламентите на двете ни съседки ще одобрят споразумението на двамата сватбари.
Дори не в договор, а само в едно споразумение, Ципрас постигна всичко - неприкосновеност на границите, защита на националния суверенитет, неподкрепа за неприятелски действия и... отказ на Македония от заграбването на античната история на Гърция. Ясно и безпрекословно. Македонците щели да сложат табели връз грандиозните монументи в Скопие, че Александър Македонски не е Александър Македонски, а е "конник от елинския период". А Борисов с договора какво постигна срещу кражбата на история от югозападната ни съседка - история, която от средновековието насам по македонските земи, общо взето, е българска? Нищо. Създаде мъглява комисия, която щяла може би евентуално един ден да изяснява "спорните въпроси". Очевидно е, че в Скопие нито монументът "Цар Самоил", нито паметникът на Методи Шаторов, нито избодените очи на иконата на Борис І в манастира "Св. Наум" в Охрид ще се сдобият с надпис, че са от "българския период". И ще продължи чудовищният натиск върху България Охридската архиепископия да се зове Македонска църква.  
А вие, чеда и поданици на васалитета, радвайте се на дитирамбите Борисови за председателството Му, докато намерите евтин чартърен полет за накъдето ви видят очите.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"