27 Април 2024събота06:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

2,3 млн. лева отиват за ремонт на синя и зелена зона в София

/ брой: 116

автор:Деси Велева

visibility 811

Тази година Столичната община ще даде над 2,3 млн. лева за текущ ремонт и поддържане на зоните за почасово платено паркиране. Това става ясно от обявена от Центъра за градска мобилност обществена поръчка. Тя е разделена на три позиции според зоните, на които е разделен центърът на града. В първа зона попадат районите "Възраждане", "Сердика" и част от "Средец", във втора - районите "Красно село", "Триадица" и "Лозенец", а в третата - "Оборище" и другата част от "Средец". Изпълнителят ще трябва да ремонтира  разрушения по тротоарите, да запълни дупките в зони, граничещи с тротоарите, както и да поправи отводнителни съоръжения, да почисти водостоци и улуци. Ще бъдат подменени и капаците на шахтите, ще се повдигат съществуващи гранитни и бетонови бордюри. Също така изпълнителят ще трябва да възстанови и пътната маркировка в зелената и синята зона. ДУМА припомня, че предстои и ново увеличаване за местата в зелената зона в "Лозенец", "Възраждане", "Красно село" и "Оборище". Още не е ясно колко ще струва създаването на новите 5500 места за паркиране и полагането на маркировката.
Междувременно стана ясно, че промени в наредбата за движението предвиждат на колите в зоните, на които бъде поставена "скоба" за нарушение, а шофьорите си я свалят сами и избягат, ще се начислява освен глоба от 30 лева и сума за всеки час престой според зоната. Ще се налагат и глоби с фиш за неправилно паркирате, когато водачът отсъства. Глобата за паркиране по пешеходни зони, тротоари и градинки става от 50 до 200 лв.


 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ