18 Април 2024четвъртък21:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Напънали се Балканите и родили мишка

/ брой: 117

автор:Денчо Владимиров

visibility 1178

Въпреки пищния, осветен от фойерверки и царственост  евросъбор в балканската столица София, въпреки демонстрираната любов и почти интимна близост на евроначалниците с нашите управници, с разходки по мостчета на влюбените и с хванати нежно ръце, с потупвания като в обществена баня по гърбовете, с няколкото бурни софийски дни и нощи, прекарани в голямо лапане и пиене от ВИПнашенци, всъщност нищо съществено по международните дипломатически стандарти не се роди от европредседателството ни. Затова и в интервютата  евровелможите отговаряха така обтекаемо и усукано по килифарски...
Западните Балкани си останаха след софийската евроседянка все така разединени. А пуснатата за освежаване  новина - мълния за постигнатата договореност между Ципрас и Заев за новото име на съседната ни от югозапад страна, населена с потомствени българи, може да се окаже и стратегически фишек на евроседянката. Много време ще чакаме, докто стане ясно дали гръцкият и македонският парламенти ще одобрят "постигнатото историческо спорзумение", което си е режисиран "хепи енд" за началниците от НАТО и ЕС. Нищо, че иде реч за договорка между премиери на държави, чиито народи са се вдигнали на масови протести - на Гърция, където не щат да чуят името Македония, и на въпросната "древна държава", която вече нямало да е древна по искане на днешните елини. И ще си е с монументите на българските царе и герои в столицата Скопие, с опасност в недалечно бъдеще българите да пътуваме с визи до Благоеврад и Петрич...
Къде ще излезе краят от това невиждано в световната история дипломатическо съвокупление, никой не се наема да прогнозира. И външният ни премиер Борисов и външната ни министърка със сладка фамилия, които доскоро категорично бяха против името Северна Македония, сега по нареждане  свише се извъртяха като фигуристки на лед и ръкопляскат и викат "Ура!".
Дано вместо единение на Балканите, за което бе  спретнатата евроседянкат - с почти фронтови блокади из София и с астрономически масраф за българите, накрая да не се получи още по-голямо разединение между балканците!
И така - напънали се Балканите и родили мишка!

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ