24 Април 2024сряда03:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 117

автор:Дума

visibility 353

 

Спектакъл, посветен на Найден Геров
Театърът на словото ще представи спектакъл, посветен на 195-годишнината от рождението на именития възрожденец Найден Геров. Премиерата е днес, 20 юни, от 18 ч. в салона на КИ "Красно село" (спирка жк "Хиподрума" на трамвай 5). Участват Йордан Каменов - сценарист и водещ, Богдана Вульпе и Любомир Бъчваров - актьори, Валентин Стамов - пианист. Входът е свободен.

Допълнителни билети за концерта на Кралския концертгебау
Концертът на Кралския концертгебау оркестър от Амстердам е на 30 юни в зала 1, както ДУМА писа. Поради изключителния интерес към продуцирания от НДК концерт ще бъдат пуснати допълнителни билети на цени от 50 и 70 лв. За първи път публиката ще може да чуе и види на живо пълния състав на легендарния оркестър, а солист на вечерта ще бъде световноизвестният цигулар Веско Ешкенази. Той свири на цигулка Гуарнери дел Джезу, която е произведена в Италия и е на близо 300 години. Експерти твърдят, че звукът й е ненадминат.

Сменят датата за "Джипси кингс"
Концертът на фламенко кралете "Джипси кингс" се мести от 28 юни на 7 декември. Мястото на събитието, организирано от "Loud Concerts", остава същото - зала 1 на НДК. Промяната се налага поради логистични несъответствия в програмата на харизматичните изпълнители. Купените вече билети за концерта ще важат за новата дата, без да е необходима презаверка. Феновете, за които 7 декември е неудобен, имат възможност да върнат билетите и да получат паричната им стойност. Краен срок за връщане на билетите - 19 юли, информира Радостина Ранова.

Мечето Падингтън става на 60
"Падингтън става на 60" в събота (23 юни) от 11 ч. в литературния клуб "Перото" в НДК. Прекрасният Падингтън се е появил на бял свят преди 60 години благодарение на писателя Майкъл Бонд. Мечето обича празници и затова от издателство "Агата-A" са му устроили прекрасно парти. Ще има много изненади и, разбира се, сандвичи с мармалад.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ