19 Април 2024петък19:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Областният съвет на БСП, Стара Загора:

Управленска немощ характеризира кабинета „Борисов 3”

автор:Дума

visibility 19

Управленска  немощ, безхаберност, непрозрачност  и  натрупан социален негативизъм – това  характеризира едногодишното управление на държавата. Така социалистите от Областния съвет  на заседание в Стара Загора определиха изпълнението на програмата на третото правителство на Борисов за една година.
Областният съвет изрази тревога  от липсата на адекватни решения за комплекса "Мини Марица-изток", за пропуснатите реакции  в структуроопределящия за региона сектор „Енергетика”, за безотговорното отношение към общинското здравеопазване в областта и към критичното състояние в УМБАЛ „Д-р Стоян Киркович”.
На партийния  форум председателите на общинските съвети информираха за проведените разширени заседания в продължение на един месец, на които са дискутирани десетки наболели проблеми по места, резултат от едногодишното управление на ГЕРБ и Патриотите. „Те не изпълняват своите цели и приоритети от Програмата си за управление в нито една сфера. БСП е предложила 31 законопроекти в Народното събрание за една година, които да подобрят социалния статус на българските граждани, които не бяха приети”, информира зам.-председателят на ПГ „БСП за България” Драгомир Стойнев, член на ИБ на НС.
Опасната инфраструктура, незачитането на закони при усвояването на евросредства за ремонти  на общински обекти, пътища и сгради, замитането на проблемите, отсъствието на реални действия за подобряване живота на хората - провокира все по-голямо  недоволство и безпокойство, заявиха левите.
Правителството не направи нито една стъпка към реформиране на проблемните сектори, а продължи да симулира управление и да поддържа двойния стандарт, подчерта председателят на Областния съвет Румяна Динева.

60 % от пенсионерите получават доходи под линията на бедност, 709 232 българи са с годишен доход по-малък или   равен на 2400 лв., мащабът на неравенствата още по-ярко   се откроява. По думите им проблемите в социалната сфера, образованието, културата стават нов фактор, тласкащ хората към напускане на страната. За едногодишното управление на ГЕРБ и Патриотите, по данни на НСИ, 31 586 български граждани са се изселили от страната. От тях 4 625 са на възраст под 20 години. Само от област Стара Загора през 2017г. са се изселили 6 564 български граждани. Хората в областта живеят все по-несигурно, не само няма полицай във всяко населено място, а и полицейските управления затварят врати  в 17 часа и не може да се заведе нито жалба, нито сигнал в неработно време, споделиха социалистите от област Стара Загора на депутатите от БСП. 

Липсва сигурност във всички сфери на живота и хората са изключително обезверени. Вотът на недоверие е по ключова тема  и повод за важен дебат, нужно е да се говори за проблемите, за да се намерят техните решения. Видно е, че няма ясна визия за  сигурността и обществения ред в страната, правителството не може да осигури сигурността и спокойствието на българските граждани и така повече не може да се живее, обобщи Драгомир Стойнев.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ