20 Април 2024събота14:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Полуоставките

/ брой: 118

автор:Аида Паникян

visibility 113

Тези дни някой от управляващите "обеща" скоро да приключи сезонът на протестите, защото европредседателството също приключвало. Може. Управляващите си знаят шашармите как да "управляват" и протестите, и водите, и градушките, и каквото ви дойде на ум.
Сега обаче идва сезонът на полуоставките. Миналия понеделник уж бе приета оставката на социалния министър, но във вторник бе върнат на работа. Вчера уж подаде оставка заместничката му, но не се знае докога и дали няма да се върне. Преди дни пък бе разпространена "новината", че управителят на касата подава оставка, но се оказа, че на някого му се иска той да е подал оставка. Заради немарливостта на два министерски екипа подаде оставка успешен директор на Агенцията по трансплантация.
Колкото и хитрости да са усвоили партийните функционери на ГЕРБ за 8-9 години, ясно е, че ни един здравен министър или шеф на НЗОК не им угоди. В жертва паднаха 18! Средно на година по двама и половина министри и управители на НЗОК. Несериозно, меко казано, отношение към толкова чувствителна за обществото сфера. Управляващите все се опитват да манипулират хората и насочват всеки процес към простото изречение: "Няма пари!" И пускат опашката да върви бързо, като се правят, че проблемите, създадени от тях самите, не съществуват. Какво става с болниците в Стара Загора, Ловеч, Враца? Какво става с общинските болници - не само в малките, но и в големите градове? Ами с достъпа на хората до медицинска грижа? А хората, които чакат за трансплантация в чужбина? Какво става с лекарствата? Защо още няма електронно здравно досие? Кому бе необходима стъкмена здравна карта за няколко месеца?
До месец трябва да бъде избран нов управител на одържавената здравна каса, превърната от ГЕРБ в придатък на Симеон Дянков и Владислав Горанов. Навярно към 19-20 юли. Пак ли ще бъде гласувана на бърза ръка приближена на министъра кандидатура, за да бъде пратена да се пече на огъня на вече разрушената здравна каса, докато управляващите с кеф се пекат по чуждестранни плажове?

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ