Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Полуоставките

Аида Паникян

21. Юни 2018 , брой: 118   718   0Тези дни някой от управляващите "обеща" скоро да приключи сезонът на протестите, защото европредседателството също приключвало. Може. Управляващите си знаят шашармите как да "управляват" и протестите, и водите, и градушките, и каквото ви дойде на ум.
Сега обаче идва сезонът на полуоставките. Миналия понеделник уж бе приета оставката на социалния министър, но във вторник бе върнат на работа. Вчера уж подаде оставка заместничката му, но не се знае докога и дали няма да се върне. Преди дни пък бе разпространена "новината", че управителят на касата подава оставка, но се оказа, че на някого му се иска той да е подал оставка. Заради немарливостта на два министерски екипа подаде оставка успешен директор на Агенцията по трансплантация.
Колкото и хитрости да са усвоили партийните функционери на ГЕРБ за 8-9 години, ясно е, че ни един здравен министър или шеф на НЗОК не им угоди. В жертва паднаха 18! Средно на година по двама и половина министри и управители на НЗОК. Несериозно, меко казано, отношение към толкова чувствителна за обществото сфера. Управляващите все се опитват да манипулират хората и насочват всеки процес към простото изречение: "Няма пари!" И пускат опашката да върви бързо, като се правят, че проблемите, създадени от тях самите, не съществуват. Какво става с болниците в Стара Загора, Ловеч, Враца? Какво става с общинските болници - не само в малките, но и в големите градове? Ами с достъпа на хората до медицинска грижа? А хората, които чакат за трансплантация в чужбина? Какво става с лекарствата? Защо още няма електронно здравно досие? Кому бе необходима стъкмена здравна карта за няколко месеца?
До месец трябва да бъде избран нов управител на одържавената здравна каса, превърната от ГЕРБ в придатък на Симеон Дянков и Владислав Горанов. Навярно към 19-20 юли. Пак ли ще бъде гласувана на бърза ръка приближена на министъра кандидатура, за да бъде пратена да се пече на огъня на вече разрушената здравна каса, докато управляващите с кеф се пекат по чуждестранни плажове?

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"