Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Ремонтират 400 м от столична улица с половин милион лева

Деси Велева

25. Юни 2018 , брой: 120   257   0С близо половин милион лева ще бъдат ремонтирани 410 метра от централна столична улица. Това става ясно от обществена поръчка на Столичната община. Става дума за участък от ул. "Солунска" между бул. "Христо Ботев" и бул. "Витоша". В момента съществуващата настилка е  асфалтова върху паваж и е в лошо състояние с много кръпки, с редица пукнатини, множество деформации и неравности. След ремонта широчината на пътното платно ще се запази на 6 метра.
За цялостната рехабилитация на улицата ще бъдат дадени 470 000 лева без ДДС. От обявлението обаче става ясно, че за обществената поръчка не е осигурено финансиране и изпълнението й ще започне едва след като парите се намерят. Ремонтът трябва да бъде извършен за два месеца.
ДУМА припомня, че ремонтът на "Солунска" бе обявен в програмата за лятна рехабилитация на столични улици и булеварди. Най-мащабният проект е за цялостната нова визия на ул. "Граф Игнатиев" и близките площади и улици. Според последната проверка на общината ремонтът на обекта върви по график.
Междувременно се търси изпълнител и на идейния проект за отклонението от първа метролиния от станция "Люлин" до Околовръстния път. В този участък от 1600 метра ще има две метростанции и подземен паркинг. Цената на проекта е 800 000 лева без ДДС.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"