Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Свински тръс

Ина Михайлова

25. Юни 2018 , брой: 120   2611   0Хванаха избягалия затворник в слънчогледа край Летница. Грандиозен успех на МВР. Първи страници, извънредни пресконференции, "Пустинни котки", хеликоптер, 200 души... За "просто отклонил се". Леле, добре, че не бяха петима! Сигурно МВР щеше да иска помощ от НАТО.
Да не пропуснем - тактиката за залавянето е "свински лов". И нека гражданите да знаят - един рецидивист, обирджия и изнасилвач е хванат - така действа системата, така ще работим и занапред, куражлийски препусна вътрешният министър Валентин Радев.
Какъв мащаб, какъв размах и изразителност жива! Почти смутени, сме готови да забравим за "другарчето" на избягалия от Централния затвор Пелов. Къде ли се скита Радослав Колев? Дали вече има брада и е трудно да бъде изловен с тактиката "свински лов"? А този лов не можеше ли да се приложи спрямо над 900 лица, осъдени на лишаване от свобода, които остават неиздирени?
Тях сега оставете на мира. Грандиозният успех е задържането на "отклонилия" се Иванов. Точно преди вота на недоверие. Така работят те. Да не мислите, че са се трогнали заради хората, които са в опасност? Глупости. Началникът е скръцнал със зъби и те са ръгнали в свински тръс.
Властта дитирамби, че не й пука за вота на недоверие. Вътрешният министър казва, че се справя добре с работата си, но явно продължава да вдига кръвно и да ходи с оставка в джоба. А, и да смята, че опозицията търси под вола теле. Бърка. Няма как. МВР е заприличало по-скоро на кочина, в която никой нищо не може да намери в последно време. А и не търси, ако трябва да сме точни.
Всичко идва от завистта на опозицията, отсече вчера експертът по бягства на затворници от времето на граф Монте Кристо Данаил Кирилов. Председателят на парламентарната правна комисия, явно в качеството на Матросов, единствен брани МВР-шефа. Къде е Цветанов? А Борисов? Любимото им МВР се клати. Народът вече няма доверие на полицията, а приказките за полицай във всяко село и до всяка дупка само допълнително натягат гайката. А тя е на път да изпусне. Заради кофти ключа, с който я натягат.
МВР случи на милиарди, но не случи на ръководства в последните години. Затова системата все повече затъва. И не вотовете на опозицията са виновни за демотивираността на полицаите, а некомпетентността на професионалното и политическото ръководство. Никой обаче не се напъва да го разбере. Затова всички разказчета и филмчета за полицейски операции са като клипчета с участието на мистър Питкин или Фернандел. Ама и те не са толкова смешни.
А, и ако не сте чули, точно днес, часове преди дебатите по вота на доверие, МВР бележи нов успех. Полицията вече пет часа разпитва край Варна Ум Белия делфин. При това без шнорхели.
Ха, смейте се, де!
Цветан Цветанов се надява Валентин Радев да не подава оставка. И чака с нетърпение вота, защото се има за подготвен. А на Бойко Борисов му било писнало от издънки. И вече уволнявал.
Бягай, народе! Оправия с тези няма. Идват в свински тръс!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"