26 Април 2024петък04:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Манипулации

/ брой: 121

автор:Аида Паникян

visibility 1285

Избори се печелят с обещания за повече социални помощи. Поне така е по света, но у нас последните избори бяха спечелени с обещания да бъдат ограничени "фалшивите" инвалидни пенсии, да бъдат изхвърлени от социалното подпомагане онези, които "паразитират" върху социалната система, за да може да се увеличат пенсиите на възрастните. Изобщо - противопоставянето на различни групи се превърна в начин на управление. Дори се стигна до изказване на депутат, че "в джобовете на лъжеинвалидите потъва една магистрала "Хемус". Само че доказателства няма, които да подкрепят подобни тези на управляващите. Ако ги имаше, щяха да са ги показали пред обществото. Този маниер не е непознат - още в края на 2010 г. вътрешен министър на ГЕРБ с действията си се опита да изкара убийци няколко лекари. Нищо, че не бяха такива, нищо, че прокуратурата ги оневини. Но започна противопоставянето на лекари и пациенти, което и до днес продължава и с всеки изминал ден се задълбочава. С елементарни манипулации се противопоставят едни болни на други, едни хора с увреждания на други, едни пенсионери на други. Това няма нищо общо с нетърпимостта на едно зряло общество срещу неспазващите законите и правилата му - това е подклаждане на махленски конфликти без аргументи и доказателства, често с едничката цел да бъдат спестени едни пари - от болни, от бедни, от майки, от пенсионери, от безработни. Резултатът обаче е доста дългосрочен - спад на доверието в осигурителната система.
Отделен въпрос е, че дори Еврокомисията установява, че 47% от работодателите и 58% от заетите са изложени на риск да участват в занижено деклариране на заетостта. Т.е. повече от половината работещи в страната укриват доходи. Елементарно - когато човек работи за ниско възнаграждение, всяка стотинка е от значение за оцеляването на домочадието му. И още по-елементарно - погрешните обещания и манипулативното управление вкарват в сивата икономика и работници, и работодатели.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ