25 Април 2024четвъртък13:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руската армия е въоръжена на 60% с нова техника

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 1115

Въоръжените сили на Русия са оборудвани със съвременно въоръжение и техника почти на 60%, съобщи агенция РИА "Новости", като се позова на вицепремиера Юрий Борисов след съвещание на представители на военно-промишления комплекс (ВПК) и министерството на отбраната.
По думите на Борисов през 2017 г. процентът на изпълнението на държавната отбранителна поръчка е достигнал 97,5%, като западните санкции не са повлияли на върху процеса. Според него към момента въоръжените сили на Русия са оборудвани с оръжие и техника на 98%, изправността й достига 95%, а към 1 януари т.г. модерните оръжейни системи са били 59,5%.
Вицепремиерът е припомнил, че поставената задача е била до 2020 г. армията да бъде оборудвана със съвременно оръжие и техника на 70%, обезпечеността й да бъде не по-малка от 95%, а изправността не по-малка от 95%. Борисов се похвали, че предприятията от ВПК ритмично изпълняват договорите с военното ведомство. Освен това, като важно постижение, вицепремиерът изтъква факта, че военните предприятия получават поръчки с дълъг цикъл на производство и могат по-добре да планират своята дейност. Повсеместно се въвеждали и договори за обслужване на военната техника през целия й жизнен цикъл, като за целта на промишлените предприятия са били предадени ремонтни предприятия, които са били преди подчинени на министерството на отбраната.
Вицепремиерът Борисов смята, че в края на годината ще бъде отчетено 97% изпълнение на държавната отбранителна поръчка.



Един от последните образци модерна техника, приети на въоръжение в Русия, бе бойната машина за поддръжка на танковете БМПТ "Терминатор"
Снимка  "Известия"/Александър Казаков


 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ