Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Кабинетът одобри близо 1 млрд. лв. за военни кораби

Ростислава Иванова

28. Юни 2018 , брой: 123   133   0Правителството одобри вчера проекта на военния министър Красимир Каракачанов за закупуване на два нови патрулни кораба за Военноморските сили на стойност 984 млн. лв. с ДДС. Вече са задействани другите два големи проекта на МО - за нови изтребители и бронирани машини. Общата стойност на трите проекта е около 4 млрд. лв., които ще се изплащат разсрочено за 10 години. Проектът за новите кораби трябва да мине и през парламента. МО ще получи и 310 000 лв. за дооборудване на два вертолета "Кугър" за гасене на горските пожари.
Кабинетът одобри над 2,5 млн. лв. за четвъртата и петата вноска на България по Механизма за бежанците в Турция. С близо 3 млн. лв. България ще направи доброволен принос към финансовия пакет на ППСР - за реформиране на институциите, управлението, администрацията, икономическите и социалните сектори в ЕС.
150 000 лв. безвъзмездна финансова помощ ще получи гимназия "Г.С. Раковски" в гр. Болград, Украйна по повод 160 години от основаването на първото българско средно училище в Бесарабия. Близо 20 хил. лв. отиват за стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2018 г. Одобрени бяха и малко над 9 хил. лв. за физическо възпитание и спорт за малчуганите от детските градини към МО и за курсантите и студентите във висшите военни училища. 2200 лв. бяха отпуснати за рехабилитация на военноинвалиди.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"