Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Дали не ни е малко?

Мая Йовановска

2. Юли 2018 , брой: 125   418   0Хората в най-бедната европейска държава с вчерашна дата бяха "зарадвани". Най-накрая след продължително увъртане КЕВР окончателно одобри новите цени на парното и тока, които дойдоха след разрешението на комисията газът да се увеличи с около 11%. И макар, че регулаторната комисия не уйдиса на "Булгаргаз", които искаха 18% скок, това ще е третото поред поскъпване на синьото гориво само от началото на годината, след като на 1 януари имаше повишение от 2,75%, а на 1 април - още едно от 4,82%. Това прави общо към 20 на сто повишение само за първата половина на годината, А дали тези 11 на сто ще са последни - предстои да разберем. Средното поскъпване на парното е 7,33%, но в Бургас например ще се радват на над 17% скок в цената, а в Плевен - над 15%. На този фон новите цени на тока с мед да ги намажеш - само малко над 2%. Впрочем на толкоз изчислява НСИ годишната инфлация спрямо май 2017-а - 2,6%. Сещаш ли се, клети българино, какво те чака в магазина след това поскъпване на газ, парно и ток... Шоково всички цени ще тръгнат нагоре - и на стоки, и на услуги.
Пак от вчера пенсионерите с най-ниски пенсии от 200 лв. бяха "зарадвани" с колосално увеличение от 7,60 лв. Но да не се тревожат, НСИ ще ги успокои с ниска инфлация, а пък властта ще ги "приспива" с приказки за великолепно проведеното наше европредседателство и тям подобни лафове, които няма да помогнат на българите да са си платят нито тока, нито парното, нито хляба.
За вчера имаше обявен протест срещу поскъпването пред сградата на КЕВР. Я имаше - я нямаше петдесетина души. Основно пенсионери и обичайните заподозрени, сред които и пророкът на бог Тангра Йоло Денев. Едни ще се посмеят, други ще цъкат с език и ще псуват в кухнята или във фотьойла пред телевизора и толкоз. Тези решения на КЕВР удрят по джоба всеки от нас, но не щем да протестираме. Дали не ни е малко?

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"