Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

В котела за невежи

Велиана Христова

3. Юли 2018 , брой: 126   449   0Поредна каша забърка МОН - този път с изпитите след VІІ клас. Опари се и се скри в ъгъла. Родителите протестират, децата са в шок, омбудсманът настъпва... "Експертите се отказват да правят промени". Сакън! И така - вече почти две години, откак тюрлюгювечът на ГЕРБ, наречен училищен закон, е в сила.
 Правилата не може да се променят по време на играта. Децата, които догодина ще са VІІ клас, пострадаха от урбулешките промени на парче в учебния план и програмите, предизвикани от закона, та не се знае кой какво е учил в различните училища. Вече и педагозите не могат да му хванат края за кой клас кога влиза в сила законът - в различни години пак на парче. А сега на същите деца, започнали вече прогимназия по едни правила, им рекоха, че ще я завършат по други.
Дори за експериментите с бели мишки и морски свинчета се прави предварителен план. Как да не ревнеш с глас?! Законът и последвалите действия на МОН превърнаха училището в голям експериментален котел, който ври и бълбука, изхвърляйки навън с парата ту деца, ту учители. Да не говорим за съдържанието на новите учебни програми - от тях и месото изхвърлиха. Освен анемично невежество за години напред в котела друго не може да се свари.          

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"