20 Април 2024събота05:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

МОН обърка класирането след VII клас

/ брой: 127

автор:Дума

visibility 73

Гаф свали първото класиране за гимназиите от сайта на МОН вчера, докато шефката на столичното регионално управление на МОН Ваня Кастрева хвалеше пред журналисти успехите в кампанията. Оказа се, че след като МОН пусна в сайта си достъп до първото класиране, много родители са открили грешки в бала на децата си. Малко след това министерството спря достъпа до класирането. Допусната е техническа грешка, ще има наказани, бе коментарът на министър Красимир Вълчев. Грешката била само в София за няколко училища, поправима е и бързо ще бъде отстранена, увери той журналистите.
За поредна година СМГ е с най-висок минимален бал за прием от първото класиране след VІІ клас, съобщи Кастрева. Баловете за прием в гимназиите обаче са по-ниски от миналогодишните. Последният приет ученик в СМГ е с бал 456 точки, при минимални 476 точки миналата година. Там е и паралелката с най-висок минимален бал в София - 479 точки в профил математически с немски език. На второ място по минимален бал е 91 Немска езикова гимназия, на трето за поредна година е 73 СУ "Владислав Граматик" - с бал 423,5 точки, а четвърто място заема 164 Испанска езикова гимназия - 416 точки. С най-ниски резултати за прием са училища в "крайградските зони", където се влиза с минимален бал от 30 точки. Това са ученици, които не са се явили на националното външно оценяване, и резултатът им се равнява на две "тройки" от дипломата за средно образование, обясни Кастрева. Оказва се, че за софийските гимназии тази година кандидатстват двойно повече ученици от миналата.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ