09 Май 2024четвъртък09:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шефът на МОК идва в Пловдив

Томас Бах ще гостува на Световното по гребане

/ брой: 129

автор:Дума

visibility 523

Шефът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах ще бъде гост на Световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив (8-16 септември). Германецът е поканен за заключителната фаза на най-голямото състезание в света за годината в този спорт. Поканата е от президента на Световната федерация по гребане (ФИСА) Жан-Кристоф Ролан.
"Това, което ще покажем на Бах, е перфектна организация на първенството и един от най-добрите в света изкуствени водни канали, който при тове е специално проектиран за гребни спортове. Президентът на МОК ще има специална среща с олимпийските шампиони от Пловдив. Те са общо 12 от 5 вида спорт. Подготвяме среща на Бах с кмета и областния управител на града-домакин", каза председателят на организационния комитет на състезанието Иван Попов. Той има специален подарък за олимпийския гост - бутилка колекционерско вино от български сортове грозде.
В Пловдив Бах ще има възможност да се срещне и с олимпийската шампионка от Монреал 1976 и технически директор на ФИСА Светла Оцетова, с която са работили заедно в Младежкия олимпийски комитет. С президента на МОК под Тепетата ще дойдат и всичките шестима служители на комитета, които са представители на гребния спорт в международното олимпийско движение. Шефът на МОК вече е изпитвал лично емоцията на гребния спорт. Миналата година Ролан го качи в осморна лодка заедно със състезатели от швейцарски клуб и служители на световната централа.
"Да бъда във водата и да се насладя на красотата на Женевското езеро по този нов начин беше преживяване, което наистина ми хареса. Съветвам всички да опитат", каза тогава Бах.
Организацията на световното в Пловдив върви на пълни обороти, като на 30 юли ще бъде извършена проверка от страна на ФИСА. За шампионата до момента са заявили участие 61 гребци - световни, европейски и олимпийски шампиони. Сред тях е и една от най-големите съпернички на нашата Румяна Нейкова - Екатерина Карстен (Блрс), която по време на шампионата ще е на 46 години. Беларуската й отне след фотофиниш олимпийската титла в Сидни 2002, но Нейкова се реваншира на Игрите в Пекин 2008 и засега е последната олимпийска шампионка на България. Светла Оцетова заедно със Здравка Йорданова пък са първите българки с олимпийска титла.
По време на Световното по гребане страната ни е домакин на още 2 световни - по волейбол (съвместно с Италия) и по художествена гимнастика и не е изключено визитата на Олимпиец №1 да бъде разширена с визити и на другите шампионати на планетата.

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 368

/ брой: 84

За наше добро

visibility 335

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 401

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ