Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Пегас

От редактора

Братя по оръжие?

Боян Бойчев

6. Юли 2018 , брой: 129   625   0Преди дни един човек, когото политическите течения по недоразумение поставиха на върха на вълната, отново демонстрира своята русофобия, но този път прибави чайнафобия (от Чайна, което на английски значи Китай).
Тъпо звучи изказването, че Русия и Китай са едни от потенциалните заплахи за мира и стабилността. След като именно САЩ са в основата на повечето въоръжени конфликти през последните години: Югославия, Ирак, Либия... Списъкът е дълъг. 
Провокациите също са запазена марка на САЩ. Справка - така наречените "цветни революции". Целта на тези по същество държавни преврати е да бъде наложен на хората "единствено правилният" модел на живот - американският.
Обвиняват Русия за присъединяването на Крим - една населена с етнически руснаци изконно руска територия. Обаче именно агресивната американска политика предизвика конфликта в Украйна.
Със САЩ сме били "братя по оръжие". По-голяма небивалица не бях чувал. Първо, не сме братя. Нямаме никаква кръвна връзка, за културна или духовна също няма смисъл да говорим. Нито пък сме по оръжие. Защото ние оръжие нямаме, беше ни наложено да го съкратим и унищожим. Бяхме вкарани насила в НАТО, въпреки волята на народа тогава. НАТО да ни пази, за да може впоследствие американски войници да се разположат в България, а самата тя да бъде обявена за фронтова държава на Алианса.
Всъщност това съвсем не е първото политически сервилно изказване на Цв.Цв. Русофобията се лее от всяка негова обществена или медийна поява.
А колкото до фалшивите новини, за които спомена въпросният "политик". Те се фабрикуват не там, където ги търсим, и са част от едно промиване на мозъците, започнало отдавна. Крайната цел на това промиване са нашите мозъци. Да повярваме в светлото евроатлантическо бъдеще с натовската пътеводна звезда напред. 
Но ето и днес. За някои медии резултатите от мачовете на Световното по футбол са второстепенни, водеща е антируската истерика, като всичко се следи под лупа и от мухата се прави слон. Обаче ако се поровите из интернет и потърсите и друга гледна точка, ще видите изказвания на западни туристи, които са впечатлени от видяното в Русия, и как то никак не отговаря на предварителните нагласи и медийната пропаганда у тях.
Медийна пропаганда, според която Русия и Китай са заплаха за мира и стабилността.
Само че не са. Те са заплаха единствено за еднополюсния модел на света, наложен от САЩ. Наложен със силата на парите и оръжието.
Братя по оръжие ли? 

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"