Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

Световно по глупост

Георги Христов

9. Юли 2018 , брой: 130   533   0Дори когато светът е футбол, а политиката остава на заден план, "руската заплаха" не спи. Този път не говорим за бездарните инсценировки на британското разузнаване, а за г-жа Ангела Меркел, обявена за "лидер на свободния свят" след избирането на Доналд Тръмп. Германският канцлер ни в клин, ни в ръкав се изцепи преди срещата на НАТО тази седмица, че Европа трябвало да се защитава от потенциалната руска агресия и затова федералната република ще повиши военния си бюджет до желаните от американците 2% от БВП.
Още по-смущаващи са тези изявления от лидера на страна, която понастоящем се бори за изграждането на "Северен поток-2", въпреки съпротивата на Вашингтон и Брюксел. Явно когато става въпрос за използване на руските ресурси, Германия не вижда заплаха и в този смисъл развяването на "руската агресия" като основание за увеличаване на присъствието на НАТО в Централна и Източна Европа може да буди единствено недоумение. Защото е на наш гръб. Резонен е и въпросът защо дори в момент, когато германските автопроизводители са заплашени от търговските санкции на Вашингтон, Меркел продължава да звучи като автоматичен ретранслатор на политики, чийто генезис може лесно да бъде проследен извън Европа.
Пиесата е до болка банална - Русия е лоша, дори когато е добра. Е, дори на консервативни хора като немците вече наистина взе да им писва от глупости и понастоящем Меркел регистрира впечатляващите 80% неодобрение към работата си.
Междувременно самата НАТО също не пропусна да покаже неадекватност, като се похвали, че всички полуфиналисти на световното били членове на алианса. Ако това не е политизиране на спорта и инфантилно заяждане, здраве му кажи. А колко се изписа как Путин щял да използва най-големия спортен форум за политически цели! Но при цялата тази творческа импотентност и липса на оригиналност да се чуди човек - 100% неодобрение ли е целта?

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"