23 Април 2024вторник09:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Удобните новини

/ брой: 133

автор:Георги Георгиев

visibility 1372

Имаме новини, имаме фалшиви новини (парвенюшко, но наложено вече название), а отскоро имаме и удобни новини. Удобните новини са тези фалшиви новини, които могат да бъдат използвани от властите, които уж позорят, за да им позволят да вземат мерки срещу обикновените новини.
"Удобна новина" е свободното съчинение за гръцкия остров на Бойко Борисов или приписваните на съратничката му Лиляна Павлова изказвания от рода на "Работят в чужбина, защото са алчни, заплатите в България не са лоши". Всъщност тези измишльотини се разпространяват задължително анонимно в безлични блогове или страници в социалните медии, списвани от лица в сянка, и в даден момент може да заживеят свой живот, но ако не им се обръща внимание, ще отекат безследно. Хората и така са убедени, че Борисов, ако перифразираме Ахмед Доган, раздава порциите в държавата. Не е случайно, че първият майтап, който си направиха с "острова на Борисов", беше да обявят България за остров. Що се отнася до арогантността на управляващите, там също няма особена нужда да се приписват измислени изказвания, всичко е пред очите ни.
В случаите с Борисов и Павлова и двамата решиха сами да се "похвалят", че са жертви. Никой не ги беше питал за това. И нямаше да ги попита поради очебийната неистинност на твърденията, но започна настървено дъвкане на темата, която продължава и днес с типичната за жълтите медии "храна" - личният живот на известните хора.
Темата за фалшивите новини няма да премине безследно за гилдията. Последствия ще има, въпросът е кога. Натрапчиво е усещането, че някой, ако не и самият Борисов, си подаде или му подадоха удобно топката "фалшиви новини", и тя му дойде "от воле". Няма да е учудващо, ако тези случаи бъдат използвани, за да се обоснове нуждата от специален закон, който в българската реалност, бъдете уверени, ще се използва не за да защитава честта и достойнството, а да репресира и налага скрита зад добри намерения цензура. Фалшивите новини, удобни или не, не са заплаха за властта, каквото и да ви говорят. Те са боклук, какъвто има от зората на журналистиката. Реалната заплаха за нашата власт е само истината.

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ