Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Звездата на Майкъл Джексън изгрява сценично

Мюзикъл за живота на легендата се подготвя през 2020 г. в Ню Йорк

Дума

12. Юли 2018 , брой: 133   205   0
Снимка


Скоро ще има нов мюзикъл за живота на Майкъл Джексън. Авторката е печелила два пъти "Пулицър" и ще го създаде с благословията на наследниците на "Краля на попа". Премиерата на шоуто се очаква да се състои през 2020 г. в Ню Йорк.
Заглавието все още не е известно, но текстът ще бъде написан от Лин Нотидж, която преподава театър в Колумбийския университет и два пъти получава престижната награда "Пулицър". И то специално за пиесата си "Sweat", поставена през 2015 г., в която тя разказва за град в Пенсилвания, в който възникват напрежения с имигрантското население на фона на деиндустриализацията. Пиесата понякога се разглежда като предчувствие за "Ерата Тръмп".
Шоуто ще включва песни на изпълнителя на "Трилър" и хореографията на Кристофър Уилдън, голямо име в балета, който е работил и в Лондон, и в Ню Йорк, включително и по адаптация на "Един американец в Париж".
Въпросът е как шоуто ще представи Майкъл Джексън, който се превърна в трагична фигура след смъртта си през 2009 г. Благословията на наследниците за създаването на пиесата подсказва, че фокусът ще бъде върху положителните аспекти на кариерата му, започнала от детството, когато пееше с братята си в "Джексън 5".
Не за първи път историята на живота на Джексън се появява на сцената. "Цирк дю Солей" вече направи два спектакъла около хитовете на певеца. "Michael Jackson One", който се играе от 2014 г. и сега може да с гледа в Лас Вегас, и "Michael Jackson The Immortal World Tour", който се завъртя между 2011 и 2014 г., също с подкрепата на неговите наследници.
Майкъл Джексън почина на 50-годишна възраст от свръхдоза мощен аналгетик, даден от личния му лекар, за да му помогне да заспи. Четири години преди това той бе оправдан по обвинения в сексуално посегателство към непълнолетно момче.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"